Lounais-Häme Forssa

Tärkeä voitto BC Nokiasta: Feeniks Basket säilytti saumansa mitalipeleihin

Honka kaadettava päätöskierroksella.
Anna Salo uurasti korin alla. Hän nosteli Feeniks Basketille 12 pistettä ja repi 13 levypalloa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Anna Salo uurasti korin alla. Hän nosteli Feeniks Basketille 12 pistettä ja repi 13 levypalloa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Feeniks Basket Forssa näytti parasta osaamistaan lauantaina alle 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa. Hyvin puolustanut ja iloisesti hyökännyt Feeniks Basket pudotti BC Nokian kyydistään ja meni menojaan 91–53 (42–20) -voittoon.

Kotivoiton ansiosta Feeniks Basket säilytti mahdollisuutensa neljän parhaan pudotuspeleihin. Mitalipelipaikka vaatii nyt viidentenä olevalta joukkueelta voittoa runkosarjan viimeisessä pelissä Hongasta.

BC Nokia on monesti tarjoillut forssalaisille hikisiä hetkiä, mutta lauantaina Feeniksissä nokialaisjoukkue oli vailla mahdollisuuksia. Paljon helppoja pinnoja nopeilla hyökkäyksillä nostellut Feeniks Basket johti tauolla jo 22 pisteellä ja ratkaisi pelin lopullisesti kolmannella jaksolla. Nokia ei pärjännyt korin alla, ja kun heittopelikin takkusi, ei joukkueella ollut konsteja forssalaisten pysäyttämiseksi.

– Alku oli tasaista, mutta pystyimme pelaamaan hyvin Nokian palloscreenit ja saimme heiltä vapaat heittopaikat pois. Samalla teimme hyviä suorituksia yksilöinä ja joukkueena, totesi FB:n valmentaja Antti Joutsimo.

Feeniks Basket oli lauantaina tasaisen vahva, heikkoa lenkkiä joukkueesta ei löytynyt. Joukkue heitti tarkasti ja hallitsi myös levypallopeliä. FB kahmi pelissä 68 levypalloa, kun BC Nokian näppeihin jäi 34 palloa.

Neljä pelaajaa ylsi Feeniksistä kaksinumeroisiin korilukemiin. Vauhtikone Emilia Kilpinen upotti 22 pistettä ja tarjoili 5 koriin johtanutta syöttöä. Tarkasti heittänyt Vilda Engman säkitti 16 pinnaa, Sara Säteri 12, kuten myös sentteri Anna Salo.

Peliä tehnyt ja väsymättömästi puolustanut Maija Haapanen ei pisteillä juhlinut, mutta jakoi peräti 11 koriin johtanutta syöttöä.

– Joukkue oli hyvä tänään, pelaajat saavat olla ylpeitä siitä miten pelasivat, Joutsimo sanoi.

Oivassa iskussa oli myös Feeniks Basketin alle 19-vuotiaiden tyttöjen joukkue 1. divisioonan runkosarjan päätöskamppailussaan. Sarjakärki TiKS sai Feeniks Basketilta hurjaa kyytiä ja joutui kotimatkalle 87–58 (48–25) -tappio niskassaan. FB nousi voitolla divarin neljänneksi ja sai paikan huhtikuun lopputurnaukseen.

Feeniks Basket piti ottelussa vauhtia. Joukkue ratkoi tehokkaasti läheltä koria ja kolmen pisteen viivan takaa. Feeniks Basket upotti pelissä 16 onnistunutta kolmen pisteen heittoa.

TiKS ei saanut valmentajansa Mikko Kurjen jatkuvasta piiskauksesta huolimatta oikein mitään aikaan. Feeniksin tytöt puolustivat hyvin ja pitivät vieraiden pitkät pelaajat pimennossa.

– Tämä oli meiltä kauden paras peli. Kärsimme pitkään loukkaantumisista ja sairasteluista, mutta nyt kun pelaajat ovat olleet vähän aikaa terveinä, tuntuu tulostakin tulevan, joukkueen valmentaja Rami Salonen sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic