Lounais-Häme Forssa

Tärkeät pisteet - Vauhtia pitänyt Alku kellisti väsähtäneen Catzin

Maukas voitto erinomaisella puolustuksella ja riittävän hyvällä hyökkäyspelillä.
Meral Bedretdin ei kaihtanut tapansa mukaan tiukkojakaan paikkoja voittoisassa Catz-pelissä. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Alku katkaisi Catzin voittoputken naisten Korisliigan keskiviikkoillan kamppailussa Feeniksissä. Catz oli kaatanut kolmessa edellisessä pelissään Pontevan, EBT:n ja Vedon, mutta eilen 2000-luvun mahtijoukkue joutui tunnustamaan Alun paremmakseen 64–60 (30–28) -lukemin.

Alku karkasi päätösneljänneksellä jo 13 pisteen johtoon, mutta lappeenrantalainen Catz nousi vielä kerran ja pisti väsyneenäkin pelin jännäksi. Alun ottelun voimahahmo Meriem Eerikinharju piti lopussa kuitenkin pään kylmänä ja pussitti päätösminuutilla kotijoukkueelle voittopinnat.

– Mukavaa että heitto upposi, toivottavasti tällaisia pelejä tulee vielä lisää, 21 pinnaa Alulle nakuttanut Eerikinharju totesi pelin jälkeen.

Ottelu alkoi tasaisena. Joukkueet pitivät hyvää tempoa ja pallo liikkui vauhdikkaasti. Molemmat puolustivat tarkasti, joten heittoja haettiin paljon kaukaa.

Catz vei avausneljänneksen pisteellä 14–15, mutta Alku oli toisella niskan päällä. Catzin tehoista tässä vaiheessa vastasivat pitkälti amerikkalaiskaksikko Valencia McFarland-Aleighsa Welch, Alulta löytyi ratkaisijoita hieman laajemmin.

Alku johti puoliajalla 30–28 ja vei peliä tauon jälkeen. Kotijoukkue piti hyvää tempopa ja jaksoi juosta, kun vain kahdeksan pelaajaa jalkeille saanut Catz alkoi osoittaa väsymisen merkkejä. Etenkin kova korinaluspelaaja ja yllättävän hyvin kauempaa heittänyt joukkueen kapteeni Welch tuntui nousevan hyökkäyksiin kovin verkkaisesti.

Alku venytti johdon viimeisellä jaksolla ensin 12 pisteeseen tilanteessa 52–40 ja sitten 13 pinnaan lukemissa 59–46, mutta Catz pisti ottelun vielä jännäksi. Se kuroi Alun johdon niukimmillaan pisteeseen, mutta ei pystynyt lopulta nousemaan rinnalle saatikka ohi.

– Lähtökohtiin nähden hyvä peli meiltä. Vetoa vastaan heitto upposi, nyt ei niin hyvin. Levypallopeliä pystyimme parantamaan toiselle puoliajalle, Catzin luotsi Mika Haakana totesi.

Catz joutui luopumaan tehokkaimmasta pelaajastaan Sydney Wallacesta, koska tämä loukkasi pahasti jalkansa. Joukkue pelasi Alkua vastaan kahdella amerikkalaisella.

– Kapealla mennään. Tarvitsisimme vahvistusta, se on selvä, Haakana totesi.

Alun valmentaja Risto-Matti Rousku oli tyytyväinen, vaikka peli lopussa menikin turhan tiukaksi. Joukkue puolusti tiivisti ja hyökkäys toimi suurimman ajan ottelusta hyvin.

– Minusta tämä oli meiltä solidi peli. Ei tullut isoja nukahduksia, teimme sen mitä tarvittiin, Rousku tuumi.

Meriem Eerikinharjun ohella Alusta kaksinumeroisiin korilukemiin ylsivät 15 pinnaa pussittanut Mia Loyd ja 11 pistettä tehnyt Emily Kinneston. Welch teki väsymisestään huolimatta vieraille 20 pistettä ja repi 16 levypalloa.

Alun pelit jatkuvat lauantaina Hyvinkäällä sarjakärki Pontevaa vastaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic