Lounais-Häme

Tarmo väsytti FoKoPon

Koripallo Tarmo-FoKoPo 103-90

Forssa/Porvoo

Forssan Koripojat kärsi kirpeän tappion, kun se taipui A-divisioonan keskikastin kamppailussa Tarmolle 13 pisteellä sunnuntaina Porvoossa. FoKoPo oli päätösjaksoon asti hyvin pelissä mukana, mutta sitten väsyneiden pelaajien tekemät huonot ratkaisut avittivat isännät karkumatkalle.

Avauspuoliaika oli tasaista vääntöä. FoKoPo oli ensimmäisellä jaksolla hitusen niskan päällä, mutta toisella osat vaihtuivat.

FoKoPo kävi Bruce Reedin korin jälkeen johdossa lukemissa 27–30. Sen jälkeen kotijoukkue otti ohjat ja tauolle mentiin Tarmon johtaessa kuudella pisteellä 45–39.

– Ensimmäinen puolisko oli meiltä hyvää tekemistä. Vastustaja heitti kuitenkin tosi hyvin, he pistivät vaikeita heittoja sisään, ne eivät olleet mitään vapaita paikkoja, FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos sanoi.

Toisen puoliajan FoKoPo aloitti vahvasti. Joukkue kampesi pitkien amerikkalaispelaajiensa Bruce Reedin ja Roderick Flemingsin tehoilla takaa rinnalle ja ohi.

Tarmon forssalaislähtöinen valmentaja Esa Mäki-Tulokas otti aikalisän FoKoPon noustua johtoon 59–61. Kotijoukkue sai sen jälkeen taas otetta pelistä ja nousi jakson päätteeksi 72–67-johtoon.

Päätösjaksolla FoKoPo nipisti Tarmon johdon useaan kertaan vain kahteen pisteeseen, mutta loppua kohden Tarmo alkoi väkisin kasvattaa eroa. Summerin soidessa Tarmo oli 13 pistettä edellä lukemissa 103–90.

– Pelasimme kapealla rotaatiolla, käytännössä seitsemällä pelaajalla. Tämä alkoi näkyä lopussa, väsyneet pelaajat tekivät huonoja ratkaisuja ja antoivat huonoja syöttöjä, Grönroos kertoi.

FoKoPo heitti pelissä käytännössä yhtä tarkasti kuin Tarmo ja oli ylivoimainen levypalloissa. Tarmo upotti kuitenkin kuusi kolmen pisteen koria enemmän ja menetti pallon vain 9 kertaa, kun FoKoPolle menetyksiä tuli peräti 18.

Yli 37 minuuttia urakoinut Roderick Flemings oli hurjalla pelipäällä. Hän nosteli FoKoPolle 24 pistettä, repi huimat 22 levypalloa ja antoi vielä 5 kortiin johtanutta syöttöä. Bruce Reed heitti forssalaisille 21 pistettä ja Teemu Sulonen 17.

Voitto nosti Tarmon sarjataulukossa FoKoPon rinnalle 16 pisteeseen. Joukkueilla on kuusi pistettä matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

FoKoPolla on runkosarjassa enää seitsemän ottelua jäljellä. Tappioita ei ole juuri varaa ottaa, mikäli joukkue aikoo vielä jatkaa keväällä kauttaan play off -peleissä.

Joukkue on tositoimissa seuraavan kerran ensi sunnuntaina, jolloin sarjakolmonen Torpan Pojat saapuu Forssaan.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti