Lounais-Häme

Tartuntojen jäljitykseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus julkaistaan tänään

Sovellus tietää, jos puhelimet ovat olleet lähekkäin, muttei paljasta käyttäjien henkilöllisyyttä.
Koronavilkun kehitti kilpailutuksen tuloksena teknologiayritys Solita. Taustalla toimivan järjestelmän on toteuttanut Kela. Kuva: THL

Koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus tulee tänään sovelluskauppoihin ladattavaksi. Sovelluksen voi ladata puhelimeen ilmaiseksi Applen ja Googlen sovelluskaupoista.

Koronavilkku tunnistaa toistensa läheisyydessä olleet puhelinlaitteet ja ilmoittaa altistuneille, jos jollain käyttäjistä todetaan koronavirustartunta. Sovellus ei kuitenkaan kerro mistä, milloin ja keneltä tartunnan olisi voinut saada.

Tietoja henkilöstä tai laitteen sijainnista ei tallenneta, vaan lähekkäin olevat puhelinlaitteet vaihtavat keskenään ainoastaan numerotunnisteita. Sovelluksen käyttäminen vaatii puhelimen bluetooth-yhteyden pitämistä päällä.

Kun sovellusta käyttävä ihminen saa positiivisen koronatestituloksen, hän saa terveydenhuollosta tarkistuskoodin, jonka syöttää sovellukseen. Tämän jälkeen tartunnalle altistuneet henkilöt saavat tiedon asiasta.

Koronavilkun kehitti kilpailutuksen tuloksena teknologiayritys Solita. Taustalla toimivan järjestelmän on toteuttanut Kela.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo tänään iltapäivällä sovelluksen toiminnasta ja sen merkityksestä hallituksen hybridistrategiassa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti