Lounais-Häme Forssan seutu

Tarvetta laiturille, nuotiopaikalle, opasteille? Reitistö-hankkeella kohennetaan Forssan seudun luontokohteiden vetovoimaa

Reitistö-hankkeella kohennetaan Forssan seudun luontokohteiden vetovoimaa.
Reitistö-hanke lisää esimerkiksi luontoreittien houkuttelevuutta. Kuvituskuva Pääjärven virkistysalueelta. Kuva: Tapio Tuomela

LounaPlussa houkuttelee Forssan seudun yhdistyksiä Reitistö-teemahankkeeseen.

Hankkeella rahoitetaan luonto- ja virkistyskohteiden rakennelmia ja kalusteita jo olemassa olevien reitistöjen läheisyyteen.

Rakennelmia voivat olla esimerkiksi laiturit, nuotiopaikat, opasteet ja puuvajat. Kun kohteiden varustelutasoa kohennetaan, uskotaan myös houkuttelevuuden ja käyttäjien määrän nousevan.

LounaPlussa tiedotti hankkeesta muutama päivä sitten ja ensimmäiset kiinnostuneet ovat ottaneet jo yhteyttä.

– Voisin kuvitella, että hankkeeseen lähtee mukaan kymmenkunta yhdistystä. Määrä voi olla toki suurempikin, jos hankkeet ovat pieniä, LounaPlussa ry:n hankeneuvoja Elina Hujanen toteaa.

Hankkeiden kustannusarvio voi vaihdella 1 000–10 000 euron välillä. Tuen osuus on 75 prosenttia. Yhdistyksen 25 prosentin osuuden tulee olla ensisijaisesti rahallinen.

Hakemukset tulee jättää 5.4. mennessä LounaPlussan toimistolle Forssaan. Hankkeiden valinnasta päättää LounaPlussan hallitus huhtikuussa.

– Kevät kun etenee, päästään varmasti jo konkreettisiin töihin, Hujanen uskoo. FL

LounaPlussan toiminta on monimuotoista

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic