Lounais-Häme Forssa

Tasoa ja vaihtoa Forssan tiistairaveissa: T5-peliä mätettiin lähes satatuhatta

Ari Moilanen ohjasti Silvesterin neljännen lähdön voittoon tiistaina Pilvenmäellä.

Forssan tiistairavit olivat iltaraveiksi harvinaisen tasokkaat ja mielenkiintoiset. Sen olivat myös pelaajat huomanneet ja T5-peliin mätettiinkin varsin komea vaihto eli inan alle satatuhatta.

Rivistä ei muodostunut kovien helppoa eikä myöskään ylikäymätöntä, sillä tietäjät palkittiin 303,90 euron edestä. Ei suurempia yllättäjiä, mutta ei myöskään suosikkivoittajia.

Ari Moilanen ohjasti voitot ensimmäisessä ja viimeisessä kohteessa ajokkeinaan Silvester ja Larvan Hurmos. Silvesterillä Moilanen aloitti 10,5-tempossa ja lopetti samaa kyytiä ja voitto oli selkeä.

Larvan Hurmoksella meni tiukemmalle, sillä valjakko Julmin-Peter Lindroos harasi piikkipaikalta kovasti vastaan. Rokin Maksi olisi saattanut sotkea tulojärjestystä, mutta se laukkasi maaliin.

Voittaja noteerasi ajan 24,1 eli rata oli menevässä kunnossa.

Heli Kantonen-Heikkilän omistama, valmentama ja ajama Pelipiste otti viimeinkin minkä sille olisi suonut jo aiemmin eli vuoden ensimmäisen ykkösen.

Heli ei tälläkään kertaa selkiä katsellut vaan päästeli loistokuntoisella ruunallaan reippaasti eteenpäin murtaen Valon Veenin vastarinnan loppusuoralla.

– Voitto tuli loppujen lopuksi aika helpolla, analysoi Heli juoksun tapahtumia.

Ravien suurin yllätys nähtiin kolmannessa T5-lähdössä kun kumartamalla keulaan päässyt ja täyttä löröä matkalla ravannut Bret Boko ei yltänyt edes mitaleille. Ensin sen ohitti rinnalla matkannut Seabiscuit, jonka ohi kirmasi puolestaan Edward Ale Olli Koivusen luotsaamana. Päätöspuolikas kellotettiin 09,0-vauhtiseksi ja Eetvartti tuli vieläkin kovempaa.

Neljännen kohteen parhaasta hevosesta ei jäänyt epäselvyyttä, sillä niin rajun esityksen Tommi Kylliäisen ajama Capo The Emil teki. Ruuna yritti alussa kolmannen kautta keulaan, mutta ei sinne päässyt. Vajaa kierros ennen maalia se lähti uuteen hyökkäykseen ja piti lopussa Jasuliton varmoin ottein takanaan.

Perinteinen Karin haasteajo päättyi Minna Kauhasen ja Capo The Amourin jäätävään sooloon. Ruuna siirtyi keulaan kierros jäljellä ja porskutti iloisesti ykköseksi.

– Ei tämä ominaisuuksiltaan ihan Mersu ole, mutta se jaksaa mennä, selvitti Minna Pilvenmäeltä kaksi voittoa hakeneen Mauno Mäntylän valmennettavan ominaisuuksia. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic