Lounais-Häme

"Tästä tempusta saa varmaankin elinkautisen? Kyllä tällaisen tekijän pitäisi sellainen saada" - Seattlen turmakoneen vienyt mekaanikko ei halunnut laskeutua

Seattle/Helsinki
11.08.2018, 15:51

Ulkomaat

Yhdysvalloissa lentoyhtiön mekaanikko otti luvatta käyttöön tyhjän matkustajalentokoneen Seattle-Tacoman lentokentältä lauantaiaamuna Suomen aikaa, lentokenttäviranomaiset kertovat Twitterissä. Silminnäkijöiden mukaan armeijan F-15-suihkuhävittäjät lähtivät seuraamaan konetta, kertoo Star Tribune -lehti. Kaikki liikennöinti lentokentällä keskeytettiin hetkeksi.
Piercen piirikunnan sheriffin mukaan lentäjä törmäsi Ketron-saareen hetken lentämisen jälkeen. Aluksi törmäyksen syyksi epäiltiin taitojen puutetta tai ilmatemppujen yrittämistä, mutta myöhemmin viranomaiset kertoivat miehen lentäneen tarkoituksella päin maata. Koneen otti 29-vuotias Piercessä asunut mies, jonka uskotaan kuolleen törmäyksessä.
Tapauksessa ei epäillä terrorismia, eikä koneessa ollut tapahtumahetkellä ketään muuta.
Lentokone oli Alaska Air -konsernin tytäryhtiön Horizon Airin Bombardier Dash 8 Q400, jossa on 76 matkustajapaikkaa.

Lennonjohto yritti opastaa laskeutumaan

Lennonjohto sai koneen lentäjään radioyhteyden. Nauhoitukset radiokeskusteluista lähtivät nopeasti leviämään verkossa.
– Monet ihmiset välittävät minusta, ja tämä tulee olemaan heille pettymys. Haluaisin pyytää anteeksi heiltä kaikilta. Olen vain rikkinäinen tyyppi, jolla on muutama ruuvi löysällä, ja tajusin sen vasta nyt, koneen lentäjä sanoi lennonjohdolle nauhoituksen mukaan.
Lennonjohto yritti ohjeistaa miestä laskeutumaan muun muassa läheiselle sotilaslentokentälle tai veteen, mutta mies jutusteli kevyesti takaisin.
– En ole vielä valmis tulemaan täältä alas. Ohhoh, pitää varmaan lakata katsomasta polttoaineen määrää, koska se on loppumassa nopeasti. Tästä tempusta saa varmaankin elinkautisen? Kyllä tällaisen tekijän pitäisi sellainen saada, hän sanoi.
Tehtyään muutamia vaarallisia taitolentotemppuja ja käytyään vain muutamien kymmenien metrien päässä lahden pinnasta lentokone syöksyi Ketron-saareen, jolla asuu 20 ihmistä. Turmapaikalla olleessa metsässä syttyi raju tulipalo syöksyn seurauksena, mutta kukaan ei loukkaantunut saarella.

https://twitter.com/SeaTacAirport/status/1028136857190584320
http://www.startribune.com/airline-reports-stolen-aircraft-witnesses-report-chase/490620421/
https://twitter.com/PierceSheriff/status/1028138179298189312

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic