Lounais-Häme

Tasuria lähdöstä maaliin

Hiihto

Tammela

Tasatyöntö oli valttia sunnuntaina Tammelan liikuntakeskuksen laduilla. Miika Ruokonen uusi temppunsa viime vuodelta ja lykki ilman pitovoiteita selvään voittoon miesten perinteisen tyylin kympillä Timanttisissa Ryske -hiihdoissa.

Vehkalahden Veikkoja edustava Ruokonen jätti toiseksi tulleen Olli Tyrväisen Pargas IF:stä yli minuutin päähän. Vihdin Viestin Jukka Palo oli kisan kolmas.

– Tasuria mentiin taas perinteiseen tyyliin. Tämä oli kyllä yksi talven parhaista vedoista, tyytyväinen voittaja sanoi.

Ruokoset ottivat Tammelasta kaksi voittoa, sillä Miikan isä Heikki Ruokonen oli paras M60-sarjan kympillä, vaikka myöhästyi lähdöstä. Hyvässä kunnossa olevalla poika-Ruokosella on kovat tavoitteet tälle kaudelle.

– Finlandia, Vasaloppet ja Ylläs-Levi. Finlandia-hiihdosta haen voittoa, Ski Classicissa tähtään 50 joukkoon. Vasaloppet on maailman suurin hiihtotapahtuma, muistutti nopea ja kestävä Ruokonen.

Naisten sarjassa oli vain yksi osallistuja, mutta nuorempien sarjoissa oli tasoa ja leveyttä. Kangasalan Kisan Sanni Lamberg oli omaa luokkaansa kaksikymppisten vitosella.

– Ihan hyvin meni. Tuskaa oli, mutta kulki silti, Lamberg huokaisi maalissa.

Lambergkin painoi kisan pitkälti tasatyöntöä, mutta ei sentään koko matkaa.

– Hiihdän nuorten SM-kisoissa, mutta en ole asettanut tiukkoja tavoitteita. Haen sieltä omaa hyvää hiihtoa, hän suunnitteli.

Paikalliset hiihtäjät miehittivät lauantain tapaan monessa sarjassa kärkipäätä. Voitot sunnuntaina nappasivat Tammelan Ryskeen Vanessa Vesala N8-sarjassa, seurakaveri Inka Kuusela N10-sarjassa, Someron Esan Merja Teräväinen N55-sarjassa ja Forssan Salaman Anssi Reunanen viisikymppisten kympillä.

Tammelan Ryskeen järjestämät kisat vietiin läpi liukkailla laduilla, mukavassa 5–6 asteen pakkaskelissä.

– Kisat sujuivat minun mielestäni erinomaisesti. Meillä oli uusi hyvä kuuluttajakin, joka päästi vanhan hiihtämään, kiitteli Paavo Vesterinen mikkiin tarttunutta Janne Kuuselaa.

Vesterinen ehti kilpailujen johtajan työn ohessa hiihtää toiseksi kovatasoisessa M65-sarjassa. Sarjan kympin latua kiersi vain maailmanmestaruuden voittaneita veteraaniurheilijoita.

Ryske-hiihdot keräsivät Tammelaan lähes 250 osallistujaa.

– Jämillä taisi olla 300 hiihtäjää. Olivat nämä sentään Suomen toiseksi isoimmat hiihtokisat viikonvaihteessa, Vesterinen sanoi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti