Lounais-Häme Forssa

Tätä ehdittiin Forssassa jo odottaa: Vanhan Rantasipin kiinteistössä on taas elämää

Remontoituja huoneita on varattavissa kahdessa kerroksessa. Ratkaisuja tulevasta tehdään kysynnän perusteella.
Valmiiksi asti remontoituja hotellihuoneita löytyy hotelli Meskusta tällä erää kahdesta kerroksesta. Kysynnän mukaan ratkaistaan, remontoidaanko huoneita lisää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Valmiiksi asti remontoituja hotellihuoneita löytyy hotelli Meskusta tällä erää kahdesta kerroksesta. Kysynnän mukaan ratkaistaan, remontoidaanko huoneita lisää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Saarelanmäessä sijaitsevaan hotellikiinteistöön on tullut uutta elämää. Hotelli Meskun majoitustoiminta käynnistyi kesällä, kun tarvittavat remontit ja tarkastukset oli saatu siihen pisteeseen, että ovet voitiin avata.

Eero Polus kertoo, että remonttikohteista kriittisin oli hotellin katto. Huoneita on remontoitu valmiiksi asti nyt kahdessa kerroksessa. Myös yleisille tiloille tehtiin pientä entrausta.

– Lisäksi tehtiin kaikkea vanhan rakennuksen ylläpitoon liittyviä töitä, kuten lämpökeskuksen uusimiseen ja ilmastointiin liittyviä toimenpiteitä.

Poluksen mukaan hotelli Meskun kanssa ollaan vaiheessa, jossa kysyntää kuulostellaan ja ratkaisuja tulevasta, esimerkiksi lisähuoneiden remontoinnista tehdään myöhemmin.

– Markkinoinnissa emme ole vielä kunnolla päässeet vauhtiin. Valtaosa varauksista tulee netin yleisimpien varaussivustojen kautta. Usein esimerkiksi yritysasiakkaat etsivät majoitusvaihtoehtoja ensin netistä ja soittavat sitten perään, Polus selittää.

 

Aiheesta aiemmin: Hotelli Meskun avaaminen on siirtynyt – Omistaja toivoo, että avaamaan päästään kesäkuussa

 

Poluksen mukaan Meskun hotellivieraat ovatkin olleet tähän mennessä pääasiassa yritysasiakkaita. Matkailijat näkyivät majoittujien joukossa lähinnä kesän tapahtumaviikonloppuina, kuten elokuun superviikonloppuna.

– Miltei kaikki meillä majoittuneet olivat Pick-Nickin osallistujia. Yksi erityisen vilkas viikonloppu oli viime kuussa, kun suunnistuksen SM-sprinttikilpailu järjestettiin Forssassa, Polus kertoo.

Hotellin ravintolaa ei ole vielä otettu käyttöön. Poluksen mukaan yksityistilaisuuksien järjestäminen onnistuu tarvittaessa pitopalveluyrittäjiä hyödyntämällä. Hotellivieraiden ei myöskään tarvitse lähteä aamulla tyhjin vatsoin liikenteeseen.

– Meillä on tavoitteena kaikkiaan nostaa hotellin käyttöastetta. Tulemme järjestämään tulevaisuudessa myös jonkinlaisia tapahtumia, mutta vielä en osaa sanoa, milloin tai minkälaisia. Kokous- ja ravintolapuolta on tarkoitus kehittää.

– Paikkakunnan viikonlopputapahtumat tuovat meille toki kävijöitä, mutta ei niillä koko budjettia kasaan saada.

Aamupalan voi nauttia hotellin kabinetissa.

 

Entinen hotelli Rantasipin kiinteistö siirtyi Hotelli Mesku oy:n omistukseen noin 1,5 vuotta sitten. Alkuperäisenä tavoitteena oli saada hotellitoiminta käyntiin jo viime vuodenvaihteessa, mutta remontti ei sujunut aikataulussa.

Viime joulukuussa hotellissa pidettiin Poluksen sanojen mukaan ”kenraaliharjoitus”, kun noin 300 ihmistä juhli salissa pikkujouluja.

Hotellin pyörittämiseen ei ole vielä palkattu ulkopuolista työvoimaa, vaan Eero Polus on vastannut hotellin toiminnasta tähän mennessä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic