Lounais-Häme

Tauko ohi - lentopallomaajoukkue jatkaa MM-kisoja Kuubaa vastaan

Varna
14.09.2018, 09:40

Urheilu-uutiset

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen MM-kisat jatkuvat tänään Bulgariassa alkulohko-ottelulla Kuubaa vastaan.
Sekä Suomi että Kuuba hävisivät turnauksen avausottelunsa. Bulgaria kukisti Varnassa Suomen 3-0, ja maailmanmestaruutta puolustava Puola voitti Kuuban 3-1.
Suomi on ollut MM-turnauksessa pelaamatta neljä päivää, Kuuballa oli yksi välipäivä.
Maat kohtasivat MM-kisoissa neljä vuotta sitten, kun Suomi voitti Kuuban 3-2. Viimeksi maat ovat kohdanneet heinäkuussa 2016 Tampereella Maailmanliigan ottelussa, jonka Suomi voitti 3-1.
Maailmanliigan pelimatkan yhteydessä useampi Kuuban maajoukkuepelaaja syyllistyi tamperelaishotellissa joukkoraiskaukseen, ja tuomioiden myötä joukkue hajosi.
Voitot keskinäisissä maaotteluissa ovat Kuuban hyväksi 13-11, mutta Suomi on voittanut kolme viime kohtaamista peräkkäin.

Kuuba on nuori

Kuuban keski-ikä on vain noin 24 vuotta. Aloituskentällisessä Puolaa vastaan pelasi 17-vuotias Marlon Yang Herrera.
– Kuuba on tosi nuori. Heiltä voi tulla syöttöputkissa ässiä, joilla he tekevät pisteitä, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo varoitti Kuuban syöttövoimasta.
– Tämä on hyvin vaikea lohko. Meidän on pelattava hyvin selviytyäksemme tavoitteeseen toiselle kierrokselle, Kuuban päävalmentaja Nicolas Vives Coffigny sanoi turnauksen aattona.
Kuuba on maailmanlistalla 16:s, Suomi 18:s.

Kannustuksesta ei puutetta

Suomen joukkuetta on Varnassa odotusten mukaan ottelussa kannustamassa liki 3 000 suomalaisfania. Suomen kannattajien näkyvä läsnäolo viime vuosien arvokisoissa on jo perinne.
– Heitä on tänne odotettu. Suomalaisfanit ovat mahtava voimavara. He ovat ilmiö, josta muutkin joukkueet puhuvat, Sammelvuo sanoi.
D-lohkon ottelu alkaa kello 17. Lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Bulgaria ja molemmat ottelunsa hävinnyt Puerto Rico. Bulgaria hävisi eilen 1-3 Iranille, joka johtaa Puolan kanssa lohkoa kahdella voitolla.
Alkulohkon kuudesta joukkueesta selviytyy jatkoon neljä parasta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti