Lounais-Häme Forssa

Tavara kiertoon kauppareissulla – Ekopiste siirtyi marketin pihaan Sortohaassa

Puristin tehostaa kartongin keräystä.
Ekopiste siirtyi S-marketin pihaan Sortohaassa. Kuva: Aki Loponen/Loma Graphics Oy
Ekopiste siirtyi S-marketin pihaan Sortohaassa. Kuva: Aki Loponen/Loma Graphics Oy

Forssassa Nikkilänkadun ja Aleksinkadun välissä sijainnut Rinki-ekopiste on siirtynyt uuteen paikkaan Sortohaassa. Uusi piste on läheisen S-market Forssan yhteydessä, osoitteessa Nikkilänkatu 4.

– Halusimme siirtää pisteen uuteen paikkaan, jotta asiakkaat voivat kierrättää tavaransa kätevästi samalla kun käyvät kaupassa, kertoo RINKI Oy:n sopimusasiamies Taneli Lumiaro.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy ottaa pisteessä vastaan kartonki- ja lasi-pakkauksia sekä pienmetallia. Uudelle pisteelle siirtyy myös paperin ja käyttökelpoisten vaatteiden keräys.

Kartonkipakkausten keräystä varten pisteelle on asennettu puristin, johon mahtuu kerrallaan jopa noin 40–50 kertaa enemmän jätettä kuin tavalliseen keräyssäiliöön.

– Kartonkipakkausten keräyksessä puristin on ekotehokas keräysväline. Koska puristimeen mahtuu kerralla paljon materiaalia sisään, puristimien tyhjennyksiä tarvitaan harvemmin ja kuljetuspäästöt vähenevät.

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa Rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esimerkiksi öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

– Suomalaiset ovat oppineet kierrättämään. Kierrätettävän materiaalin määrä kasvaa vuosi vuodelta, esimerkiksi muovin keräysmäärä kasvoi viime vuonna 30 prosenttia, Lumiaro kehuu.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy vastaa lainsäädännön mukaisen kotitalouksien pakkausjätteiden keräysverkoston ylläpidosta koko Suomen alueella. Yli 1 850 Rinki-ekopisteessä kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, ja niistä yli 600 pisteessä on myös muovipakkausten keräys. Lisätietoa www.rinkiin.fi -osoitteessa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic