Lounais-Häme

Tavoitteena ensimmäinen forssalaismitali 17 vuoteen

Ensi keväänä tulee kuluneeksi 17 vuotta edellisestä forssalaismitalista koripallon nuorten SM-sarjoissa.
Tuolloin FoKoPon A-pojat saavuttivat toisen peräkkäisen SM-pronssin Jukka Katajan ja Esa Mäki-Tulokkaan johdolla.
Nyt FoKoPon C-tytöt yrittävät katkaista tuon pitkän mitalittoman jakson ensi viikolla alkavassa SM-sarjassaan.
– Olemme asettaneet mitalin tavoitteeksi. Se on ehkä kova tavoite, mutta vähempääkään ei kannata lähteä tavoittelemaan, toteaa C-tyttöjoukkueen päävalmentaja Petri Salo.
Kovaa tavoitetta puoltaa se, että FoKoPo voitti puhtaalla pelillä syyskaudella pelatun alueellisen SM-karsinnan. FoKoPo voitti Läntisen alueen karsinnoissa tusinan verran pelejä ja pääsi yhtenä viidestä alueen joukkueesta 18 joukkueen varsinaiseen SM-sarjaan.
Ensi viikolla alkavassa SM-sarjassa joukkueet pelaavat kahdessa yhdeksän joukkueen lohkossa. Kummankin lohkon neljä parasta etenevät jatkopeleihin, mutta mitaleista pääsevät pelaamaan vain alkulohkojen kärkiparit.
– Moni muukin joukkue haluaa mitaleille. Sarjassa on noin kuusi selkeää mitaliehdokasta. Tapiolan Honka on aina kova. Myös helsinkiläinen Helmi Basket ja Tampereen Pyrintö ovat vahvoja, Salo arvioi.
FoKoPon C-tytöt on ainoa forssalaisjoukkue, joka eteni tällä kaudella koripallon nuorten SM-sarjaan.
Viime kaudellakin Forssasta oli edustus C-tyttöjen SM-sarjassa, kun FoKoPon ja Alun yhdistelmäjoukkue Forssa Basket pääsi sarjaan. Paikka pudotuspeleihinkin oli lähellä.
– Jatkopaikka jäi yhden pykälän ja parin täpärän tappion päähän. Viime kaudella jatkopaikka oli vähän kuin unelma, mutta nyt pettymys jos sitä ei tule, Salo sanoo.
Viime kauden Forssa Basket -joukkue jatkaa pääosin FoKoPossa, kun Salo laskeskelee yhdeksän nyt FoKoPon C-tytöisssä pelaavan 2003 tai 2004 syntyneen tytön saaneen viime kaudella SM-sarjakokemusta.
Salon mukaan muutama Alussa nyt pelaava C-tyttö vahvistaisi FoKoPon SM-sarjajoukkuetta, mutta forssalaiskoripalloilun kahtiajako jatkuu ainakin vielä tämän kauden.
FoKoPo aloittaa C-tyttöjen SM-sarjan runsaan viikon kuluttua kahden pelin turnauksella Kotkassa. Kotiturnaus pelataan maaliskuun 12. päivänä. FL

FoKoPon C-tytöt SM-sarjassa
Maija HaapanenFiia HellstenAlina KarhiEmilia KilpinenKia KivinenLaura LeppänenKaisa LepänkoskiVilma LähteenkorvaAnniliina MattilaAnna SaloSilja SandbergValmentajat:Petri Salo, Harri Lepänkoski, Timo Leppänen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic