Lounais-Häme Kanta-Häme

Tavoitteena hiilineutraali Häme 2035 – Hämeen vihreät vaatii parannusta bussi- ja raideyhteyksiin

Vihreät haluaa tehdä Hämeestä hiilineutraalin.
Hämeen vihreät vaatii parannuksia maakunnan bussiyhteyksiin. Kuva: Seppo Pessinen
Hämeen vihreät vaatii parannuksia maakunnan bussiyhteyksiin. Kuva: Seppo Pessinen

Hämeen vihreät haluaa tehdä maakunnasta hiilineutraalin vuonna 2035 muun muassa puolittamalla liikenteen kasvihuonepäästöt lähimmän vuosikymmenen kuluessa. Tähän liittyy niin raideyhteyksien kuin bussiyhteyksien parantaminen koko maakunnan alueella.

– Seudullinen joukkoliikenne on saatava kuntoon, jotta siirtyminen kunnasta ja maakunnasta toiseen sujuu mutkattomasti myös ilman omaa autoa, Hämeen vihreät sanoo syyskokouksessa julkaisemassaan julkilausumassa.

Vihreät myöntää, että oman auton käyttö on usein maakunnissa välttämätöntä. Siksi myös yksityisautoiluun pitää vaikuttaa.

– Päästöttömän autoilun on oltava kuluttajalle vaivaton vaihtoehto, jolloin tarvitsemme parannuksia sähköautojen latausverkostoon ja biokaasuasemiin, Hämeen vihreät toteaa tiedotteessa.

Raideliikenteeseen Hämeen vihreät vaatii lisäraiteita ja kalustohankintoja. Sen sijaan maakunnan yhteyksiä heikentäville oikoradoille Hämeen vihreät sanoo ei.

Piirijärjestö kannustaa työmatkalaisia lisäämään pyöräilyä ja kävelyä. Se vaatii ilmastonmuutoksen torjuntaan myös tasavertaisuutta ja oikeudenmukaisuutta.

– Ilmastotalkoita ei voi maksattaa vähävaraisilla, vaan tarvitaan reilua muutosta, jotta jokainen pysyy mukana.

Hiilineutraalin maakunnan syntyminen vaatii vihreiden mukaan yhteistyötä kaikkien puolueiden ja osapuolien välille.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic