Lounais-Häme Somero

Täysimittainen frisbeegolfrata suunnitteilla Somerolle – Rakentamistyöt voisivat alkaa heinäkuussa

Frisbeegolfrata on tarkoitus rakentaa Rankkulan pururadan ympäristöön kaupungin maille.
Someron DiscGolfPark-frisbeegolfradan alustava suunnitelma on valmistunut. Kuva: Muu
Someron DiscGolfPark-frisbeegolfradan alustava suunnitelma on valmistunut. Kuva: Muu

Somerolla suunnitellaan täysimittaisen frisbeegolfradan rakentamista. Jos hanke etenee suunnitellusti, 18-väyläisen frisbeegolfratakentän rakentaminen alkaa jo tänä kesänä.

– Frisbeegolfrata on tarkoitus rakentaa Rankkulan pururadan ympäristöön kaupungin maille. Suunnitelman mukaan rata kulkee pururadan ympärillä ristiin rastiin, Someron kaupungin tekninen johtaja Marko Mäkinen kertoo.

Jos hankkeen toimittajan aikatauluun sopii eikä tehtyyn suunnitelmaan tule isompia muistutuksia tai muutoksia, rakentamistyöt voivat Mäkisen mukaan alkaa heinäkuussa ja radan odotetaan myös valmistuvan käyttökuntoon tänä kesänä. Hankkeen toteuttaminen edellyttää myös, että kaupunginvaltuusto myöntää siihen määrärahan.

– Kaupunki on aloittamassa puunhakkuut alueella lähiaikoina, ja tässä yhteydessä otetaan huomioon tulevan kentän vaatimat tarpeet.

Hankkeen suunnittelijana ja rakentajana toimii Mäkisen viranhaltijapäätöksellä DiscGolfPark, joka toteuttaa frisbeegolfratoja maailmanlaajuisesti. Kentän suunnittelutyö on tilattu huhtikuussa, ja alustava suunnitelma on valmistunut. Tarkemmat väyläkohtaiset muodot täsmentyvät viimeistelyvaiheessa.

– Täysimittaista frisbeegolfrataa on kysytty ja haluttu Somerolle. Asiasta on tullut viime kesästä alkaen useita yhteydenottoja. Hankkeesta on jo käyty teknisessä lautakunnassa keskustelua viime talven aikana useaan eri kertaan, Mäkinen kertoo.

Somerolta löytyy tällä hetkellä Akustinpuistosta 8-väyläinen frisbeegolfkenttä, joka toteutettiin vuonna 2015 ja joka jää myös edelleen käyttöön.

Kaupungin tekninen lautakunta päätti hyväksyä frisbeegolfradan alustavan suunnitelman ja asettaa suunnitelman nähtäville. Siitä on mahdollista jättää muistutuksia.

– Suunnitelma on nähtävillä 11. kesäkuuta asti kaupungin internet-sivuilla kuulutuksissa sekä kaupungintalon pääsisäänkäynnissä ikkunassa ja ulkona ilmoitustaulussa.

Tekninen lautakunta päätti myös esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle 20 000 euron lisämäärärahan myöntämistä hankkeelle. Samassa yhteydessä esitetään 15 000 euron määrärahan varaamista Rankkulan pururadan kunnostamiseen. Mäkinen kertoo, että varat on tarkoitus kattaa julkisen käyttöomaisuuden vuoden 2020 investointiohjelman kevyen liikenteen väylien kohdasta, jossa on 530 000 euron määrärahavaraus. Investointiraha oli varattu Turuntien kevyen liikenteen väylän rakentamiseen, mutta Mäkisen mukaan hanke ei kuitenkaan toteudu tänä vuonna siinä laajuudessa kuin oli oletettu.

– Pururadalle on tarkoitus tehdä peruskunnostusta ja parantaa kuivatusta ja kantavuutta. Ojia ja rumpuja parannetaan, ja radalle viedään uutta hakepuruseosta, Mäkinen sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic