Lounais-Häme

Taysin neurologisella ja syöpätautien osastoilla koronatartuntoja – Suomessa on raportoitu 496 uutta koronavirustartuntaa

Tays Keskussairaalan syöpätautien osastolla RS2 ja Hatanpään neurologisella osastolla HNE2 on todettu koronavirustartuntoja, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan. Kuva: EPA

Tays Keskussairaalan syöpätautien osastolla RS2 ja Hatanpään neurologisella osastolla HNE2 on todettu koronavirustartuntoja, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan.

Syöpätautien osastolla koronatartunnat on todettu kahdella potilaalla ja neljällä työntekijällä. Neurologisella osastolla tartuntoja on todettu kolmella työntekijällä ja kolmella potilaalla.

Osastojen tartuntatapaukset liittyvät toisiinsa. Taustalla on todennäköisesti oireettomaan koronatapaukseen liittyvä tartuntaketju.
Tays jatkaa tartuntaketjun selvitystä.

Lähes 500 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu tänään 496 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4  281 uutta tartuntaa. Luku on 804 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tartuntoja on raportoitu 2  450, joka on 619 tartuntaa enemmän kuin aiemmalla vastaavalla ajanjaksolla.

Yhteensä Suomessa on todettu epidemian alun jälkeen 43  616 koronatartuntaa.

THL kertoo myöhemmin tänään koronaviruksen vuoksi sairaalassa olevien potilaiden määrän sekä mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista. THL päivittää myöhemmin myös koronarokotteen saaneiden ihmisten määrän.

Koronan pelko huolestuttaa sote-alalla

Tuore Työterveyslaitoksen kysely paljastaa, että keskimäärin joka kolmas sote-alan työntekijä on pelännyt terveytensä puolesta työssään koronaviruksen takia. Eniten terveytensä puolesta pelkäsivät röntgenhoitajat, joista 47 prosenttia kertoi peloistaan. Toiseksi eniten peloistaan kertoivat sairaanhoitajat, terveydenhoitajat ja kätilöt, joista 41 prosenttia kertoi pelkäävänsä.

Kolmantena ryhmänä olivat laboratoriotyöntekijät, joista 35 prosenttia ilmaisi pelkäävänsä. Neljänneksi eniten pelkäsivät lähi- ja perushoitajat.

Erityisesti nuorten työntekijöiden jaksaminen ja palautuminen huolestuttaa kyselyn laatijoita. Alle 30-vuotiaista työntekijöistä vain 27 prosenttia palautuu tutkimusjohtaja Jaana Laitisen mukaan hyvin. Vastaava luku yli 60-vuotiailla työntekijöillä on 38 prosenttia.

Uusimmat

Fingerpori

comic