Lounais-Häme

Täyskaima tyhjensi Urjalan pajatson

Urjalan ylivoimainen ääniharava oli 185 ääntä kerännyt keskustan Mikko Ristimäki. Ristimäki oli vaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla.

Aiemmin Urjalan valtuustossa istui tosin useamman kauden ajan niin ikään keskustan Mikko Ristimäki, mutta kyseessä on eri henkilö. Uusi valtuutettu on 28-vuotias maanviljelijä, valtuustosta nyt väistyvä Ristimäki taas kymmenkunta vuotta vanhempi metsätalousinsinööri.

-En usko, että ihmiset meitä sekoittivat, valtuustoon noussut Ristimäki naureskelee.

-Ääniä tuli niin paljon, että siinä on täytynyt olla jotain muutakin pelissä kuin jonkun toisen äänet.

Toiseksi isoimman potin Urjalassa sai kokoomuksen Jaakko Honkaniemi, jolla ääniä oli 104 kappaletta eli lähes puolet vähemmän kuin Ristimäellä.

Ristimäki ei osannut sanoa, mikä hänet siivitti ääniharavaksi, mutta uskoi, että kuntalaisten luottamus häntä kohtaan on rakentunut jo ennen vaaleja ja kampanjoita. Kampanjaansa hän kuvailee maltilliseksi.

-Olen aina asunut täällä, joten paikallistuntemus on aika hyvä. Koko ajan työt ovat olleet lähipitäjien alueella, Ristimäki lisää.

Ristimäki lähti ehdolle, kun useampi keskustalainen pyysi häntä mukaan.

Kannatti pyytää. Keskusta otti Ristimäen johdolla Urjalassa vaalivoiton puolueen kahmittua 23 valtuustopaikasta yhdeksän. Keskusta nappasi yhden paikan enemmän kuin viime vaaleissa, vaikka valtuustopaikkojen määrä väheni neljällä.

Ristimäen jälkeen keskustan ehdokkaista eniten ääniä saivat kokeneemmat Kari Liehu (99 ääntä), Paula Virtanen (78) ja Simo Vehmaa (77).

Pienimmällä potilla läpi menivät Pauliina Mäki-Ojala (39) ja Jaana Lehtonen (38).

-Isoja äänimääriä tuli monelle ehdokkaalle. Loppupäästäkin saimme aika pienellä äänimäärällä nousemaan kaksi viimeistä, Ristimäki toteaa.

-Urjalassa keskustan lista vain kokonaisuudessaan oli vetävä tällä kertaa. Kuntalaiset myös halusivat äänestää uusia ehdokkaita, Ristimäki pohtii menestyksen taustoja.

Keskustan yhdeksästä valtuustopaikan napanneesta ehdokkaasta peräti kuusi on ensimmäistä kertaa valtuustossa. Uutena valtuustoon valittiin Ristimäen lisäksi muun muassa 18-vuotias opiskelija Tuukka Ahvenus.

Menestys yllätti Ristimäen, joka on pitänyt viitisen vuotta kasvitilaa Tursan kylän alueella.

-Alusta asti ajattelin, että läpi mennään. Odotukset olivat korkealle, mutta tällaiseen pajatson tyhjennykseen en silti uskonut.

Kunnanhallituksen muotoa Ristimäki ei vielä osannut kommentoida.

-En ole niin suuria juttuja ehtinyt edes ajatella. Selvää on ilman muuta se, että otamme kaiken, mikä meille kuuluu, kun keskustalla meni näin hyvin, Ristimäki muotoilee. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic