Lounais-Häme

Teatteri: Somero nostaa kekseliäin keinoin profiiliaan tangokaupunkina - Monosen tangolla avioon

Jos häissä perinteisen valssin tilalla tanssittaisiinkin tango, kappaleen valinta ei olisi lainkaan yksinkertaista. Tanssijoiden ja tangon olisi kohdattava täydellisesti. Valinnan tekisi tunteilla voimakkaasti ladattu tango eikä avioon aikova pari.

Tällä ajatuksella leikkii somerolaisen Myötätuulen teatterin näytelmä En usko rakkauteen, joka saa ensi-iltansa 24. heinäkuuta. Teatteri sijaitsee Majatalo Myötätuulen pihamaalla Kaurakedossa.

 

Olla-Riitta Aarikan tekstissä pääroolissa ovat Unto Monosen tangot.

-Niitä on mukana kaiken kaikkiaan yhdeksän, joista osa on tuntemattomampia Unto Mononen -yhdistyksen toiveesta, Aarikka kertoo.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta Unto Monosen kuolemasta, mutta hänen musiikkinsa elää suomalaisten sydämissä.

– En usko rakkauteen musiikkeineen on kunnianosoituksemme hänelle. Tämä on romanttinen komedia elämästä ja rakkaudesta sekä tangon olemuksesta. Ja tällä tarinalla on onnellinen loppu, Aarikka lisää.

Aarikka myös ohjaa näytelmän.

Näytelmän osana kulkevat tangot tulkitsee väkevästi Roope Pelo säestäjinään Petro Väyrynen ja Elviira Väyrynen.

-Mukana on sen verran vieraitakin tangoja, että on pitänyt taustoja selvittää. Ihan kaikkiin ei edes nuotteja löytynyt, Roope Pelo huomauttaa.

Pelo tuntee tangon, sillä hän oli vuonna 2014 ehdolla Tangomarkkinoilla. Salolainen Pelo laulaa lauluyhtye Virtuosossa.

 

Tangot soivat tarinassa, jossa Somero on päättänyt nostaa entistä paremmin esiin Unto Monosen musiikkia ja asemaansa tangokaupunkina.

Keinot ovat kekseliäät. Kihlapari Mirkku (Ulla Hautamäki) ja Jaakko (Antero Paatere) ovat voittaneet kilpailun, jossa palkintona on tangon ja Unto Monosen musiikin värittämä hääjuhla Someron kaupungin piikkiin.

Häiden valmistelussa ovat mukana hääsuunnittelija (Aila Viuhko). Median huomio Someron innovatiiviselle idealle on taattu, ja hääparin kintereillä pyrähtelee toimittaja (Pirkko Konsin).

Pahaksi onneksi hääparilta ei tango taivu, ja kaupunginjohtaja (Olla-Riitta Aarikka) kutsuu hätiin tangofilosofiaan taipuvaisen tanssiopettajan.

-Tango ei antaudu kaikkien tanssittavaksi. Sen rytmi on niin vaativaa. Tango valitsee tanssijansa, kun taas valssia voi hyppiä kuka vaan, tanssinopettaja (Ensi Kulta) tuhahtaa.

Tanssinopettaja näkee vaivaa siinä, että pariskunnalle löytyy juuri se oikea, heidän parisuhdettaan kuvaava ja tulevaa avioliittoa ennustava tango.

-Sitä emme paljasta emmekä muitakaan tangoja, mutta se on selvä, että Satumaa näytelmässä kuullaan. Sen on soitava, kun Somerolla ollaan. Satumaa on kuin kansallislaulu, jonka aikana somerolainen yleisö nousee yleensä seisomaan, Aarikka kertoo. FL

En usko rakkauteen. Romanttinen komedia. Teatteri Myötätuuli, Somero. Ensi-ilta 24. heinäkuuta kello 19. 9 esitystä 6. elokuuta mennessä.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic