Lounais-Häme Jokioinen

Teatteri Tuntematon tuo estradille Suomi-filmin tähdet – Mikä on teatterikonsertti?

Kari Raiskio ja Jorma Lastunen tulkitsevat Suomi-filmeistä tuttua musiikkia ja tähtien tuiketta. Ylisillä soittaa Pyrstötähti-orkesteri. Ensi-illan aika on keskiviikkona. Kuva: Tapio Tuomela
Kari Raiskio ja Jorma Lastunen tulkitsevat Suomi-filmeistä tuttua musiikkia ja tähtien tuiketta. Ylisillä soittaa Pyrstötähti-orkesteri. Ensi-illan aika on keskiviikkona. Kuva: Tapio Tuomela

Tänä kesänä jokioislainen Teatteri Tuntematon ei tuota varsinaista näytelmää lainkaan, vaan tarjolla on teatterikonsertit. Tähdet tähdet – Suomi-filmin helmiä saa ensi-iltansa keskiviikkona.

Mikä on teatterikonsertti, ohjaaja Sari Ojala?

Lanseerasimme sellaisen aikanaan Kaihon Sävelen kanssa. Siinä on paljon kohtauksia ja runsaasti musiikkia. Näytellyt kohtaukset johdattelevat musiikkiin.

Miksi ette tee täksi kesäksi näytelmää?

Viime kesän Korkeuskammoa Kuusniemellä ja sen 24 esitystä oli melkoinen urakka. Olo oli tyhjä ja mietimme tulevaa. Kysyimme seuraajilta Facebookissa, että mitä he haluaisivat seuraavaksi kesäksi. Vastaus oli musiikkia. Vastaamme pyyntöön.

Miksi aihepiiriksi valikoitui Suomi-filmin tähdet?

Pyörittelimme useita teemoja, ja tämä alkoi kiinnostaa. Elokuvista nousee esiin monia eri tähtiä, kappaleita ja kohtauksia. Niiden kanssa voi pohtia sitä miksi jostakusta tulee se kirkkain tähti ja myös sitä syvempää puolta eli sitä miksi tähteys joskus loppuu.

Miten teatterikonsertin valmistaminen eroaa näytelmän valmistamisesta?

Ei oikeastaan mitenkään. Ihan yhtä paljon harjoituskertoja ja työtä se vaatii. Itse asiassa laulut pitää harjoitella todella perusteellisesti, sillä niissä tehtyjä virheitä ei voi korjata, kuten kohtauksen mahdollisia mokia.

Mitä uutta tällä kertaa tuotte yleisölle?

Meillä on upea viisihenkinen Pyrstötähti-orkesteri, jossa soittavat Jaakko Luoma (kapellimestari/kitara), Pirkka Isotalo (basso), Tuomas Martikainen (rummut), Joonas Mikkilä (koskettimet) ja Teemu Mastovaara (sello).

Ketkä nousevat estradille?

Esiintyjiä ovat Ari Heinämäki, Jorma Lastunen, Sami Myllyoja, Sari Ojala, Kari Raiskio, Tiina Toivonen ja Pekka Viljanen. Tähtiä ovat myös ääni- ja valosuunnittelun Jouni Alho ja musiikin harjoittanut Niina Alitalo.

Montako esitystä on luvassa?

Vain kahdeksan kesäkuussa. Elo-syyskuun vaihteessa on luvassa yhdeksän esitystä Kolme vuotta Kuusniemellä -teeman teatterikonsertilla. FL

 

Muistatko viime kesän: Kuusniemi-näytelmien uusi osa ensi-iltaan – tutut hahmot palaavat upouudessa tarinassa

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic