Lounais-Häme Forssan seutu

Tetsin vessa sai tuotantoyhtiön ihastumaan – Jo kolmas Forssassa kuvattava kokopitkä elokuva etsii avustajia

Forssassa kuvataan keväällä jo kolmatta kokopitkää elokuvaa lyhyen ajan sisällä. Tuotantoyhtiö etsii nyt avustajia Forssan teatterissa kuvattaviin kohtauksiin.
Forssan seudulla kelpaa kuvata elokuvia ja televisiosarjoja, hehkuttavat Elina Eriksson ja Riikka Riihimäki (oik.). Kuva: Tapio Tuomela
Forssan seudulla kelpaa kuvata elokuvia ja televisiosarjoja, hehkuttavat Elina Eriksson ja Riikka Riihimäki (oik.). Kuva: Tapio Tuomela

Uutisointi forssalaisesta Film Office -hankkeesta nostatti kulmakarvoja ja herätti vinoakin hymyilyä vuonna 2018: Ai että Forssassa elokuvakaupunki! Niin vain hanke muuttui todeksi. Forssa Film Office auttaa tuotantoja Forssan Yrityskehitys oy:n alaisuudessa.

Kesällä 2019 Forssa lähitienoineen toimi Lämsänä, kuvatun Nimby-elokuvan pikkukaupunkina. Seuraavaksi Forssan jäähallissa kuvattiin toista kokopitkää elokuvaa Free Skate. Kuluvalla viikolla on Eerikkilässä kuvattu jalkapalloaiheista draamasarjaa televisioon. Kaikissa näissä tuotantoa on auttanut alkuun Forssa Film Office.

Huhtikuussa on vuorossa kolmas kokopitkä elokuva, jonka nimeä, aihepiiriä eikä näyttelijöitä ole vielä paljastettu. Elokuvaa kuvataan muuallakin, mutta Forssassa kuvauspäiviä on kaksi, joista toisessa tarvitaan avustajia yleisöksi. Uuden elokuvan tuotantoyhtiö on Zodiak Finland, joka tunnetaan TV:n draamasarjoista sekä Onneli ja Anneli -elokuvista.

On Forssan seudulla kuvattu ennenkin. Mainittakoon Ajomies-elokuva, televisiosarja Pelastajat ja Lämminveriset Ypäjällä.

Oma avustajarekisteri Forssan seudulle

Forssa Film Office (FFO) on yhteistyötaho, joka toimii koordinaattorina kansallisille ja kansainvälisille elokuva-, mainos- ja televisiotuotannoille. FFO auttaa toteuttamaan kuvaukset Forssan seudulla.

FFO:n tavoitteena on tehdä elokuva- tai televisiotuotannon saapuminen Forssaan mahdollisimman sujuvaksi ja toteuttaa tuotantoyhtiön toiveet. FFO toimii yhteystyössä alueen palveluntarjoajien kanssa ja tarjoaa filmiväelle apua niin avustajien, kuvauspaikkojen, ruokailun kuin majoituksenkin hankinnassa.

Forssa Film Office on kokoamassa keväällä omaa avustajarekisteriä, jotta kysyjille olisi nopeasti osoittaa erilaista avustajakuntaa kuten vaikka yleisöä elokuvan massakohtaukseen. Kaikille avoin avustajahaku on luvassa huhtikuun alkupuolella.

FFO alkaa myös koota rekisteriä, sähköistä portfoliota erilaisista mahdollisista kuvauspaikoista. Elokuvaväki hakee autenttisia ympäristöjä, elämää nähneitä kuvauksellisia paikkoja. Sellainen on Zodiakin väen mukaan esimerkiksi teatteritalon WC.

Mikä on Forssan täky?

– Sijainti. Forssa on helposti saavutettavissa monesta suunnasta, sanoo Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Riikka Riihimäki. Tampereelta, Turusta ja Helsingistä Forssaan pääsee autolla reilussa tunnissa. Helsingin-bussikin tulee kerran tunnissa.

FFO:n koordinoija Elina Eriksson toteaa, että puskaradio vie Nimby-kuvausten jälkeen hyvää viestiä eteenpäin: Forssassa kaikki on lähellä ja sujuu.

Pienen kaupungin etu on, että ihmiset tuntevat toisensa eikä kontaktien etsimiseen mene aikaa. Monessa paikkaa ei saada teatterin valomiestä paikalle varttitunnissa. Täällä se käy. FL

Zodiak kuvaa elokuvaa Forssan teatterissa

Tuotantoyhtiö Zodiak Finland etsii noin 18–65-vuotiaita avustajia teatteriyleisöksi kohtauksiin, jotka kuvataan Forssan teatterissa torstaina 2.4.

Yleisökohtaukset on tarkoitus kuvata klo 16:n jälkeen. Avustajien osalta kuvaus kestää nelisen tuntia ja paikalla on sitouduttava olemaan koko kuvauksen ajan.

Mukaan voi hakea sähköpostitse osoitteeseen avustajat@zodiakfinland.fi otsikolla ”Avustaja Forssa”. Viestiin on laitettava nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja ikä.

Viimeinen hakupäivä on 6.3.

Avustajat saavat palkkioksi päivittäistavarakaupan 20 euron lahjakortin.

Mukaan tuleville avustajille ilmoitetaan lähempänä kuvauksia tarkemmat aikataulut ja käytännön ohjeet mm. pukeutumiseen liittyen.

Zodiakin Finlandin draamatuotantoja vuosien varrelta ovat mm. Onnela ja Jättekiva, Presidentti, Kiiltokuvia, Tappajan näköinen mies, Sydänjää, Uutishuone, Käenpesä, Rikospoliisi ei laula ja Rikospoliisi Maria Kallio -sarja sekä Onneli ja Anneli -elokuvat.

Uusimmat

Näkoislehti

28.5.2020

Fingerpori

comic