Lounais-Häme

Teemana keskeneräisyys ja elämykset: Avoimet puutarhat -päivä etsii tutustumiskohteita

Suosittu valtakunnallinen Avoimet Puutarhat –päivä järjestetään tänä vuonna heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina, 1. 7. 2018 kello 12–17. Tapahtuman suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna mukana oli 550 mielenkiintoista puutarhakohdetta.

Ilmoittautumisaika tapahtumaan on alkanut nettisivuilla (www.avoimetpuutarhat.fi), jossa voi käydä myös tutustumassa aikaisempiin kohteisiin. Mukaan tapahtumaan etsitään sekä tuttuja puutarhoja että myös uusia mielenkiintoisia kohteita.

Joukkoon haetaan sekä mökki- että kerrostalopihoja omakotitalojen ohella. Myös monissa julkisissa ja kaupallisissa kohteissa järjestetään erikoisohjelmaan tapahtuman aikana.

 

Tämän vuoden teemana on ”Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina elämyksien arvoinen”. Jokainen puutarha on täynnä eläviä vinkkejä puutarhanhoidosta, kasveista ja niiden käytöstä. Tapahtuman parasta antia ovat omistajien aito innostus ja halu jakaa kokemuksiaan muiden samanhenkisten harrastajien kanssa.

Viime vuoden Avoimet puutarhat –päivä houkutti yli 60 000 vierailua. Tapahtumaan osallistuneilta puutarhoilta tuli runsaasti positiivista palautetta, ja moni heistä on jo nyt päättänyt olla mukana myös ensi kesänä.

Tänä vuonna puutarhat kukoistavat keskikesän tunnelmissa. Erikoisteemoina ovat puutarhan monimuotoisuus ja puutarhakasvien kastelu ennen lomasesonkia.

-Lisäksi tapahtuman aikana tutustutaan puutarhan hyvinvointia parantaviin teemoihin sekä vieraslajikasveihin ja niiden torjuntaan luonnosta, kertoo hanketyöntekijä Tiina Parkkima Allergia-, iho- ja astmaliiton Terve askel luontoon -hankkeesta.

Avoimet puutarhat –tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiö ja Maiju ja Yrjö Rikalan säätiö tukevat tapahtumaa, jonka kumppaneina ovat Oy Fiskars Ab ja Allergia-, iho- ja astmaliitto ry.

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti