Lounais-Häme Forssa

Teemoille kiitosta Mahdollisuuksien torilla – Ilmastonmuutos, kestävä kehitys ja monikulttuurisuus nousivat esiin

Forssan Mahdollisuuksien torin tämän vuoden teema, ilmastonmuutos ja tulevaisuus, sai kiitosta osallistujilta. Ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen lisäksi perjantai-iltana Kehräämöllä järjestetyssä tapahtumassa nousivat esiin monikulttuurisuus sekä yhdistys- ja vapaaehtoistoiminta. Tapahtuman huipensi Piippuaukion lavalle illan päätteeksi noussut Jukka Poika & DJ.

Jukka Pojan musiikki tempaisi yleisön mukaansa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Torin avaussanat lausui jokioislainen ilmastoaktivisti Atte Ahokas, joka on myös valittu vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi. Muun muassa television A-studioon kutsuttu Ahokas kertoi ilmastolakkoihin osallistumisestaan ja muusta toiminnastaan ilmastoasioiden hyväksi.

– Ilmastonmuutos koskee kaikkia maailman ihmisiä ja vaikuttaa jokaisen elämään. Nuorille asia on erityisen tärkeä, koska me joudumme elämään aikuisten vastuuttomien toimien seurausten kanssa. Kannustankin myös kaikkia aikuisia osallistumaan seuraavaan ilmastolakkoon, joka järjestetään 27.9., Ahokas sanoi.

Ilmastoaktivisti Atte Ahokas kannusti kaikkia osallistumaan ilmastonmuutoksen torjumiseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ilmastoaktivisti Atte Ahokas kannusti kaikkia osallistumaan ilmastonmuutoksen torjumiseen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Mahdollisuuksien torilla vietettiin tänä vuonna myös Häme-päivää, jonka avaussanat lausui forssalainen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.).

– Hämeen liitto valitsi Mahdollisuuksien torin viralliseksi Häme-päiväksi, mikä on hieno kunnianosoitus. Häme-päivän tarkoituksena on vahvistaa Hämeen tapahtumatarjontaa ja tehdä sitä tunnetuksi, Grahn-Laasonen sanoi ja antoi kiitosta tapahtuman järjestelyihin osallistuneille järjestöille ja organisaatioille.

Tapahtuman ohjelmaan kuuluivat myös muun muassa Forssan-mallin mitalikahvit, joiden myötä juhlittiin vuoden 2018 Euroopan rikoksentorjuntakilpailun (ECPA) voittoa.

Jukka Pojan esiintyminen keräsi runsaasti kuulijoita. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jukka Pojan esiintyminen keräsi runsaasti kuulijoita. Kuva: Lassi Puhtimäki

Mahdollisuuksien torilla oli tänä vuonna 25 näytteilleasettajaa, joista suuri osa oli paikallisia yhdistyksiä tai muita toimijoita. Osa näytteilleasettajista oli tullut Forssan seudun ulkopuolelta, kuten kehitysmaiden naisten kouluttautumista tukevaa Naisten Pankkia esitelleet hämeenlinnalainen Anniina Iivonen ja valkeakoskelainen Pirkko Huhtinen.

– Tavoitteena on, että myös Forssaan perustettaisiin Naisten Pankin paikallisryhmä, Iivonen ja Huhtinen sanoivat.

Jokioislainen Terhi Rantanen oli tullut myymään leivonnaisia ja tutustumaan Mahdollisuuksien torin tunnelmaan ensimmäistä kertaa.

– Tapahtuma tuo mukavan lisän Forssan seudun tarjontaan. Tapahtuman teemat ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat myös tärkeitä, Rantanen sanoi.

Loimaalaiset Taina Huhti ja Jaana Lankinen ja jokioislainen Juha-Matti Heino esittelivät Vesihelmen Uimaseuran toimintaa ja kertoivat odottavansa Jukka Pojan esiintymistä.

– Olemme Mahdollisuuksien torilla mukana jo kolmatta kertaa, ja parasta on hieno tunnelma, he sanoivat.

Taina Huhti totesi ilmastonmuutoksen torjumisen ja kestävän kehityksen teemojen olevan lähellä hänen sydäntään.

– Pyrin omassa toiminnassani vähentämään autoilua ja käyttämään julkista liikennettä. Kiinnitän huomiota myös siihen, että hävikkiruokaa tulisi mahdollisimman vähän, Huhti sanoi.

Tapahtumaan toi oman värinsä forssalaislähtöinen ja Tampereella nykyään asuva Senni Tuominen. Hän kulki tapahtuma-alueella itse tekemässään eläinasussa.

– Pukuni eläinlaji on dinosauruskoira. Pukeuduin tapahtumaan erikoisesti huvin vuoksi ja saadakseni huomiota. Olen valmis tekemään pukuja myös muille mittatilaustyönä, Tuominen kertoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic