Lounais-Häme

Tehoduo kohti uutta seikkailua

 

EXTREME

Forssa

Mutaa. Jättimäisiä heinäpaaleja. Jääkylmää vettä. Valtavia rengasröykkiöitä.

13 000 kilpailijaa. Jatkuvaa tungosta. Hikeä ja tuskaa, mutta myös hillitöntä karnevaalimeininkiä ja onnistumisen riemua.

Kaikkea tätä ja varmasti paljon muuta on odotettavissa toukokuussa Saksan Nürburgringillä käytävässä StrongmanRunissa, johon tehoduo Tuula NieminenSami Kuusi on valittu edustamaan Suomea.

Kaksikko on vuosien mittaan kisannut jos jonkinlaisissa kestävyys- ja seikkailukoitoksissa, mutta StrongmanRun on heillekin täysin uudenlainen kokemus. Edessä on ”extreme-juoksujen äiti”; 24 kovaa kilometriä ja 38 toinen toistaan hankalampaa estettä maailmankuululle Nürburgringille rakennetulla radalla.

– Luulen, että siitä tulee sikaraskas kisa, Nieminen sanoo.

JO KISAAN pääsy oli parivaljakolle ainakin henkinen koettelemus. Kilpailun neljä Suomen edustajaa valittiin monivaiheisesti hakemuksen, sähköpostiäänestyksen ja lopulta Instagram-jatkokilpailun kautta.

Matkassa oli monta mutkaa, ja leikki meinasi äänestyssotkujen takia jäädä kesken. Nieminen ja Kuusi päättivät tukijoidensa kannustamina jatkaa ja tulivat valituiksi The Rampages-nimellä Suomen edustajien joukkoon. Heidän ohellaan joukkueeseen nousivat nimimerkit ForrestG ja Milla.

Pääsy joukkueeseen oli tärkeää, sillä tapahtuman sponsori maksaa maan virallisille edustajille koko paketin Helsinki-Vantaalta eteenpäin; lentomatkat, kuljetukset, majoituksen, kisan, ruuat ja vielä bileet päälle. Muut kuin maajoukkue-edustajat joutuvat kustantamaan osallistumisen ja matkat omasta pussistaan.

– Isot kiitokset kaikille meidän tukijoillemme ja äänestäjille, Nieminen ja Kuusi kertovat.

NIEMINEN JA Kuusi ovat ympäri vuoden tikissä, mutta muuten kisaan valmistautuminen on hankalaa, kun kumpikaan ei ole aiemmin StrongmanRuniin osallistunut. He ovat tutkineet kisakarttaa ja katsoneet aiemmista kisoista kuvattuja videoita netistä, mutta tarkkaa kuvaa mittelöstä on vaikea etukäteen muodostaa.

Märkää, mutaista ja ryysistä on varmasti tiedossa, kun päälle 10 000 kisaajaa säntää ahtaalta lähtöpaikalta radalle.

– Jos kärjessä menee, pääsee esteille jonottamatta. Muuten on ruuhkia luvassa. Tuhannet kilpailijat eivät mahdu samaan aikaan esteille, kertoo Kuusi.

Kisan mitta, 24 kilometriä, ei ole kovakuntoiselle parivaljakolle ongelma. Oudot esteet, joita ei näillä kulmilla pysty treenaamaan, aiheuttavat sen sijaan päänvaivaa. Etenkin märät sellaiset…

– Me ei Tuulan kanssa kumpikaan oikein olla kylmän veden ystäviä.

TULEVAA LOPPUAIKAANSA kaksikko ei uskalla arvioida, se on luultavasti jotain kahden ja neljän tunnin väliltä. Joidenkin kilpailijoiden suosimiin gladiaattori- tai muihin karnevaaliasuihin Kuusi ja Nieminen eivät aio sonnustautua.

He lähtevät edustamaan kisaan Suomea ja tekemään mahdollisimman hyvää aikaa. Tosissaan, mutta ei totisesti.

– Kestävyys on valttimme, tasainen vauhti pysyy läpi kisan. Emme ole kaikkein nopeimpia kilpailijoita, mutta emme hyydy, duo kertoo.

AHKERASTI KILPAILEVIEN ystävysten kalenteri on tiukassa. Vappuviikonloppuna kaksikko kiertää Salpaus-Rogainingin. Rogaining on Australialaista lähtöisin olevaa vaellussuunnistusta, jossa kerätään määräajan puitteissa mahdollisimman paljon pisteitä maastoon sijoitetuilta eriarvoisilta rasteilta.

Seuraavana viikonloppuna kisaaminen jatkuu seikkailukilpailu Spring Adventuressa Oittaan ulkoilualueella Espoossa.

Eikä tahti hiljene kesällä, erilaisia tapahtumia on lähes jokainen viikonloppu.

– No, kai sitä ehtii jossain välissä jonkun viikonlopun olla kotonakin.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti