Lounais-Häme

Tehokas FJK jyräsi Koskenpojat

FJK:n peli on kuosissa. Nelosen lohkoaan johtava Jalkapalloklubi ei antanut kärkipelissä sarjakakkoselle Valkeakosken Koskenpojille mitään saumoja, vaan pyöritti musertavan 7–1-voiton.

FJK:n pelissä toimi eilen kutakuinkin kaikki. Puolustus piti, keskikenttä pyöritti ja hyökkäys ratkoi terävästi. Koskenpojat oli aseeton tehokasta forssalaisjoukkuetta vastaan.

– Ei voi sanoa muuta kuin että tyytyväinen olen. Meillä on ollut viime peleissä hyvä meininki ja se sama meininki näyttää jatkuvan, totesi FJK:n pelaajavalmentaja Miika Murtolahti illan koitoksen jälkeen.

 

Ilahduttavan runsaslukuinen forssalaisyleisö – ja muutama koskilainenkin – sai nähdä hyvää Nelosen jalkapalloa. Koskenpojat aloitti ottelun vahvasti, ja piti palloa kotijoukkuetta enemmän. Rakentelu oli kuitenkin näpertelyä, eikä joukkue pystynyt puhkomaan FJK:n tiivisti puolusta.

-Koskenpojat hallitsi alkua, mutta se oli enemmänkin näennäistä. Olimme ilman palloakin tiivis paketti, sormet liipasimella ja valmiina iskemään vastaan, Murtolahti sanoi.

Niin FJK iskikin, ensin asialla oli tehokkaasta kärkiduosta Jere Rauhansalo, joka vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. 27. minuutilla Rauhansalo tarjoili huippupaikan Ivo Dankoville, joka sijoitti varmasti valkopaidat kahden maalin johtoon.

Ennen taukoa oli tarjoiluvuorossa Dankov, joka syötti kantapäällä Rauhansalolle. Tämä harhautti puolustajat ja nosti takakulmaan lukemiksi 3–0.

 

Koskenpojat tuli toisen puoliajan alussa voimalla päälle, mutta FJK:n puolustus piti. Sarjakakkosen selkäranka katkesi, kun Dankov karvasi puolustukselta pallon, huijasi maalivahdin ja pisti pallon varmasti pussiin.

FJK ei tyytynyt neljään osumaan, vaikka Dankov otettiin vaihtoon. FJK puhkoi Koskenpoikien keskikentän jatkuvasti terävillä syötöillä ja Jere Rauhansalo jatkoi maalitehtailuaan. Hyökkääjän illan kolmas maali syntyi 67. peliminuutilla Koskenpoikien harhasyötön avittamana, neljäs jatkamalla FJK-maalivahti Christoffer Enckelmanin avauksesta ja viides peliajan lopussa taitavalla nostolla yli vieraiden maalivahti Olli Nyströmin.

Väliin mahtui se pakollinen kauneusvirhe, kun Jere Kivinen pääsi kaventamaan vapaapotkun jälkeen maaliedusruuhkasta lukemat 6–1:een.

Osumia tälläkin kaudella urakalla mättänyt Rauhansalo nosti kauden maalisaldonsa 19:ään.

 

Voitto tukevoitti FJK:n johtoasemaa Tampereen Nelosessa. Sarjanousijalla on kymmenen voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Pelit jatkuvat ensi viikon perjantaina, jolloin joukkue matkaa KaVon vieraaksi Kangasalle. FL

 

Fingerpori

comic