Lounais-Häme Forssa

Tehokkaasti kauden aloittanut Moberg on jämäkkä kahden suunnan hyökkääjä

FPS-kapteeni Eetu Moberg löysi itseluottamuksensa ja tulostakin alkoi tulla.
Hyökkääjä Eetu Moberg kipparoi toista kautta FPS:n Suomi-sarjajoukkuetta.

Forssan Palloseuran kapteeni Eetu Moberg on aloittanut Suomi-sarjakauden vahvasti. Laidalla yleensä pelaava Moberg on komennettu joukkueen loukkaantumissuman takia sentteriksi, mutta sekin rooli luontuu vahvalta joukkuepelaajalta.

Moberg on koonnut syksyn 20 ottelussa tehot 12+7=19. Luvut ovat komeat kahden suunnan hyökkääjälle, jolle puolustaminenkin on lähellä sydäntä.

– Olen tosi tyytyväinen siihen, miten kausi on alkanut. Täksi kaudeksi oli luvassa vastuuta ja roolia, ja olen pystynyt vastaamaan siihen huutoon. Onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta, Moberg kertoo.

Syksy on tehopisteillä mitattuna sujunut aivan eri tavalla kuin viime kausi. Moberg sai viime talvena kasaan 38 runkosarjapelissä teholukemat 3+5=8. Joukkueella kulki hyvin, mutta Mobergin peli alkoi luistaa vasta kauden lopulla.

– Ei siinä viime kaudellakaan muuta ollut kuin se, että onnistumisten puuttuminen alkoi nakertaa itseluottamusta, mikä johti taas klassisesti sanottuna mailan puristamiseen.

Kuluvalla kaudella Moberg ei ole liikoja puristanut. Mies tulee hallille hyvillä mielin ja tekee aina parhaansa.

Joukkueen kapteenina Moberg toimii toista kauttaan.

– Minulle oli helppo paikka siirtyä kapteeniksi, koska joukkueeseen tuli silloin Hämeenlinnasta paljon pelaajia, jotka olivat sieltä tuttuja ja toisaalta täällä oli entuudestaan monta tuttua paikallista kaveria. Tunsin kaikki pelaajat ja olin linkki siinä välissä.

Moberg ottaa kapteenin tehtävät kunnia-asiana. Hän sanoo johtavansa esimerkin kautta.

– Yritän pitää myös ääntä, mutta en ole mikään räyhääjä, se ei kuulu metodeihini. Koetan puheella auttaa joukkuetta ja haluan olla sellainen luotettava kaveri, jolle pelaajat voivat jutella muitakin kuin jääkiekkoasioita, Moberg sanoo.

Mobergin kipparoima FPS on aloittanut Suomi-sarjan odotuksia vahvemmin. Joukkue on 20 kierroksen jälkeen sarjassa toisena vain pisteen johtavaa Hokkia perässä.

– Harjoituspelit eivät luvanneet näin hyvää, mutta kun sarjapelit alkoivat, homma loksahti paikalleen. Olemme pystyneet tilkitsemään hyvin oman pään ja saaneet onnistumisia hyökkäyspäässä.

Mobergin mukaan kausi on pitkä, eikä joukkueella ole hyvästä alusta huolimatta varaa ylpistyä tasaisessa sarjassa. Sopiva tavoite runkosarjan loppuun voisi olla kotiedun hankkiminen pudotuspeleihin.

Moberg ei ole miettinyt jääkiekkouralleen tarkkoja tavoitteita. Hän ei pohdi pisteitä tai sarjaportaita, vaan haluaa pysyä ehjänä ja tehdä pitkän uran.

– Olisi hienoa päästä pelaamaan ulkomailla jossain päin Eurooppaa. Ellei se onnistu, niin sitten pyrin tekemään mahdollisimman pitkän uran täällä kotimaassa. FL

FPS-kapteeni Eetu Moberg pelaa vahvaa kautta

23-vuotias, 184 senttiä, 82 kiloa.

Hyökkääjä, pelaa yleensä laiturina, nyt sentterinä.

Ampuu leftin puolelta.

FoPS-kasvatti. Aloitti jääkiekon harrastamisen nelivuotiaana kiekkokoulusta.

Kausina 2012–16 pelasi HPK:n B- ja A-junioreissa, muuten ura FoPSissa ja FPS:ssä.

Kaudella 2012–13 JCWC-cupissa hopeaa, 2014–15 A-nuorten SM-hopeaa (molemmat HPK:ssa).

FPS:n kapteenina toista kautta.

Tällä kaudella Suomi-sarjassa 20 ottelussa tehot 12+7=19.

Tavoitteena pitkä ura/pelaaminen Euroopassa.

Asuu Forssassa, avoliitossa, opiskelee liiketalouden tradenomiksi.

Harrastaa golfia, tennistä ja kalastusta.

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic