Lounais-Häme

Tehtiinkö Somerolla syntiä?

Tanssit olivat huvikiellon aikaan pannassa pitkänäperjantaina ja pääsiäissunnuntaina. Tanssinharrastajien pääsiäisleiri on nykyisin Someron suurtapahtumia. 

Tanssinharrastajat täyttävät Someron pääsiäissenä maanantaihin asti. Toimintaa on Joensuun koululla ja Monitoimisalissa sekä perjantaista sunnuntaihin myös Teeriharjulla. Niina Huhtala Suomen Media & Action oy:stä arvioi, että torstaina leirille osallistui parisataa henkeä ja perjantaina nelisensataa. Hän odottaa kokonaiskävijämääräksi 2500 henkeä.

– Yleensä lauantai ja sunnuntai ovat meillä suurimmat päivät.

– Tulee varmaan ennätysvuosi.

Menossä on 14:s pääsiäisleiri. Somerolla leirejä on järjestetty vuodesta 2009 saakka Auran ja Kaarinan jälkeen.

– Somerolla on keskeinen sijainti ja loistavat tilat. Lisäksi Somerolla on mahtavaa se, että täällä on Teeriharju ja Esakallio, jotka pystyvät järjestämään  leirille vetovoimaiset iltatanssit. Leiriläisemme hakevat kokonaisvaltaista elämystä. He ovat päivän kursseilla, syövät hyvin ympäri Someroa eri ruokapaikoissa ja menevät illalla tanssimaan vaikka juuri Kyösti Mäkimattilan tahdissa, Niina Huhtala sanoo.

Yhteistyökumppanina lavatanssiseura Monokas järjestää leiriläisille lattiamajoituksen Kiiruun koulun parakeissa. Aika täyttä on. Majoittujia on myös lähialueen hotelleissa kuten Forssassa.

Leiriläisiä on läheltä ja kaukaa. Somerolle autoilivat noin 700 kilometrin matkan oululainen Maarit Martikainen ja kemiläinen Jyrki Salmi.

– Varta vasten tultiin.

Pääsiäisen vapaapäivät mahdollistivat pidemmän reissun rakkaan harrastuksen perässä. Salmesta tanssi on yksinkertaisesti kiva harrastus.

– Se on positiivista yhdessä tekemistä… Siinä saa hymyn huulille.

Humppilalainen Jussi Rastas ei ollut Merjansa kanssa Somerolla ensi kertaa pappia kyydissä. Tangot taipuivat ja vähän muutkin.

– Tosi mukavaa. Mahtava tunnelma. Hienoja ihmisiä ja hyviä tanssijoita.

Salsaa pyörähtelivät paimiolainen Susanna Ansio ja salolainen Tomi Lippa, joista Susanna oli Someron leirillä ensi kertaa.

– Tykkään vain tanssimisesta, tuumi Tomi ja kehui parinsa tanssitaitoja. Susanna on harrastanut kilpatanssia Paimiossa äitinsä kanssa.

– Niin, mä olen daami ja äiti vie. Ihan hyvin se käy.

– Yleensä olen ollut pääsiäisenä Lapissa hiihtämässä. Nyt jäin tänne. Tanssi on hyvä vaihtoehto. 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti