Lounais-Häme

Teinipoika löysi ruumiin auton takakontista - murhasta epäilty kaksikko käräjillä

Lappeenranta
31.10.2018, 12:59

Kotimaa

Lappeenrannassa palaneesta autosta löytynyttä vainajaa oli syyttäjän mukaan pahoinpidelty raa’asti jo ennen surmaamista. Toukokuisesta veriteosta luettiin tänään murhasyytteet nuorelle naiselle ja nuorelle miehelle Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.
Vuonna 1998 syntynyttä kaksikkoa syytetään murhan lisäksi törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä, hautarauhan rikkomisesta, vahingonteosta ja lievästä maksuvälinepetoksesta.
Vainajasta löytyi yli 30 pistohaavaa, jotka olivat rintakehän ja vatsan alueella. Lisäksi miestä oli potkittu ja tallottu. Syyttäjä katsoo, että surmateko oli vakaasti harkittu ja sitä valmisteltiin etukäteen. Ruumis löytyi myöhemmin palaneen auton takakontista.

Useita tunteja takakontissa vankina

Syyttäjän mukaan tapahtumat saivat alkunsa maanantaina 21. toukokuuta alkuillasta, kun syytetyt lähtivät yhdessä uhrin kanssa tämän autolla liikenteeseen. 20-vuotiaan uhrin kimppuun hyökättiin yllättäen autossa, ja hänen toinen kätensä kiinnitettiin käsiraudoilla auton rattiin kiinni. Miehen jalat sidottiin yhteen, ja lopulta hänet siirrettiin auton takakonttiin.
Uhria pidettiin usean tunnin ajan takakontissa vankina. Pahoinpitelemällä mies saatiin kertomaan pankkikorttinsa tunnusluku, mutta hänen tilillään oli vain muutama kymppi rahaa.
Poliisi on selvittänyt illan tapahtumia toisen syytetyn matkapuhelimen sijaintitietojen perusteella. Puolen yön jälkeen syytetyt kuljettivat uhrinsa Lappeenrannan Mikonsaareen, jossa hänet syytteen mukaan surmattiin julmaa väkivaltaa käyttäen.
Verityön jälkeen syytetyt kävivät paikallisessa hampurilaisravintolassa ja ajelivat surmatun miehen autolla pitkin Saimaan rantateitä. Lopulta matka päättyi Lauritsalan venesatamaan, jossa syytetyt syytteen mukaan sytyttivät auton ja takakontissa olleen ruumiin palaamaan. Bensiiniä oli ostettu ruumiin polttamista varten aiemmin yön aikana pulloihin.

Ruumis löytyi 12 tuntia myöhemmin

Tapauksen tutkinta sai alkuvaiheessa runsaasti mediahuomiota, sillä ruumista ei havaittu auton sammutustöiden yhteydessä aamuyön tunteina. Murhajutun tutkinta käynnistyi vasta, kun nuori utelias teinipoika löysi reilut 12 tuntia myöhemmin palaneen auton takakontista ruumiin.
Kuumaa ja savunnutta autoa ei pystytty tutkimaan heti palon sammuttamisen yhteydessä, vaan tarkempi tutkinta oli tarkoitus tehdä autonromun jäähtymisen jälkeen. Poliisin mukaan tietokatkos oli syynä siihen, ettei päivävuorossa ollut poliisipartio paikalle koskaan mennyt.
Oikeuskäsittelylle on varattu aikaa kolme päivää.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic