Lounais-Häme

Teinipoika löysi ruumiin palaneesta autosta - murhaoikeudenkäynti alkaa Lappeenrannassa

Lappeenranta
31.10.2018, 02:50

Kotimaa

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa luetaan tänään murhasyytteet lappeenrantalaiselle nuorelle naiselle ja miehelle. Vuonna 1998 syntyneen kaksikon epäillään riistäneen hengen 20-vuotiaalta opiskelijalta viime toukokuussa.
Murhajutun tutkinta käynnistyi, kun 20-vuotiaan miehen ruumis löytyi Lappeenrannan Lauritsalan venesatamassa palaneen auton takakontista.
Pelastuslaitos oli käynyt sammuttamassa ilmiliekeissä olleen henkilöauton yön varhaisina tunteina toukokuun 22. päivä. Takakontissa ollutta ruumista ei havaittu sammutustöiden yhteydessä, vaan ruumislöydön teki noin 12 tuntia myöhemmin 13-vuotias poika.
Kuumaa ja savunnutta autoa ei ollut pystytty tutkimaan heti palon sammuttamisen yhteydessä, vaan tarkempi tutkinta oli ollut tarkoitus tehdä autonromun jäähtymisen jälkeen. Poliisin mukaan tietokatkos oli syynä siihen, ettei päivävuorossa ollut poliisipartio koskaan mennyt paikalle.
Murhan lisäksi naista ja miestä syytetään törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä, hautarauhan rikkomisesta, vahingonteosta ja lievästä maksuvälinepetoksesta. Molemmat vastaajat saapuvat vastaamaan syytteisiin vangittuna.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic