Lounais-Häme

Teinipoika valehteli yhdynnästä vanhemman naisen kanssa - nainen tuomittiin syyttömänä

Helsinki
10.10.2018, 16:55

Kotimaa

Väitetyn seksuaalirikoksen uhri perui puheitaan hovioikeudessa, ja hänen hyväksikäytöstään tuomittu kuusikymppinen nainen vapautettiin syytteistä, selviää Turun hovioikeuden tuomiosta.
Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi naisen viime syksynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeuteen. Käräjäoikeuden mukaan nainen oli sukupuoliyhteydessä pojan kanssa toissa vuoden tammikuussa.
Nainen kiisti syytteen ja sanoi, että oli tarjonnut puistossa tapaamalleen 14-vuotiaalle pojalle vain ruokaa asunnollaan. Naisen mukaan poika oli itse pyytänyt päästä syömään naisen luokse.
Käräjillä yhdynnästä kertonut poika kertoi, että hänen omatuntonsa alkoi kolkuttaa käräjätuomion jälkeen. Hän sanoi, että oli liioitellut juttua eikä ollut aiemmin kehdannut perua kavereilleen kertomia puheitaan yhdynnästä vanhemman naisen kanssa. Hän kertoi alun perin ajatelleensa, ettei asiasta aloitettaisi oikeuskäsittelyä, kun hän ei itse halunnut nostaa asiasta oikeusjuttua.

Oikeus ei pitänyt pojan puheita enää luotettavina

Vaikka poika perui puheet yhdynnästä, hän kertoi edelleen hovioikeudessa, että nainen oli hivellyt ja tyydyttänyt häntä kädellä. Uuden kertomuksen perusteella syyttäjä vaati naiselle hovioikeudessa tuomiota lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Poika ei hovioikeudessakaan vaatinut naiselta korvauksia tai rangaistusta naiselle.
Koska poika oli muuttanut kertomustaan jo kerran, hovioikeus ei pitänyt uutta kertomusta enää luotettavana.
– Asianomistaja on siis aikaisemmin kertonut asiasta varsin olennaiselta osalta tosiasioita vastaamattomalla tavalla. Tämä heikentää A:n kertomuksen näyttöarvoa merkittävästi. Näin ollen asiassa jää varteenotettava epäily (syytetyn) syyllisyydestä.
Yksi hovioikeuden jäsenistä oli päätöksestä eri mieltä. Hänen mukaansa asiassa ei tullut esille mitään syytä, miksi poika olisi halunnut edelleen valehdella tapahtumista.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic