Lounais-Häme

Leffa-arvio: After-elokuvan siirappinen jatko-osa on kuin teflonia

Voi tätä tunteen paloa. Tyttö (Josephine Langford) ei tahdo päästä irti pojasta (Hero Fiennes Tiffin). Kuva: Josh Stringer
Voi tätä tunteen paloa. Tyttö (Josephine Langford) ei tahdo päästä irti pojasta (Hero Fiennes Tiffin). Kuva: Josh Stringer

After We Collided (USA, 2020)

★★Ohjaus: Roger Kumble. Pääosissa: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin. K-12, kesto: 106 min. Bio-Kaari

Kiltin Tessan ja kapinallisen Hardinin myrskyisä suhde jatkuu.

Anna Toddin One Direction -yhtyeen koltiaisille kynäilemä fanikirja kuohutti sosiaalisessa mediassa 2014 ja kun lukijoita piisasi, se sai myös printatun muodon, tosin tekijänoikeudellisista syistä päähenkilöiden nimet muutettiin.

Karmeaan Fifty Shades -sarjaan verrattu, mutta senkin mittapuilla löysää lepertelyä sisältänyt herttailu sai myös elokuvallisen muodon nimeltä After (2019), jolle nyt tulee ikävä kyllä myös jatkoa.

Viime vuosituhannen lopulta alkaen toinen toistaan lässympää ja persoonattomampaa elokuvaa ohjanneen Roger Gumblen After We Collided edustaa sitä nuorille naisille tarjoiltavaa siirappisinta saippuaa, josta on hankalaa löytää yhtäkään kohtausta, joka ei olisi naurettava ja puhkikulunut klisee.

Loppupeleissä siinä ei ole konkreettisesti mitään vikaa tai väärin, se on vain tyystin tyhjänpäiväinen elokuva.

Rankkuutta K-12 ikärajoitetussa lätinässä edustaa fuck-aggressiivin runsas käyttö.

Tarkasti ainoalle kohderyhmälleen, teini-ikäisille tytöille täsmäsuunnattu, tuotesijoittelua tulviva tekele on kuin teflonia. Mikään ei tartu katsomoon, vaan mainosmainen ulkoluenta lipuu päämäärättömästi kohti kaukaa nähtävää finaaliaan, joka lupaa jatkoa.

Toddin kynäilemät jatko-osat After We Fell ja After Ever Happy ovatkin jo odottamassa elokuvasovituksiaan.

Karismavapaiden päänuorten, Josephine Langfordin, Hero Fiennes Tffinin ja Dylan Sprousen tukena vilahtaa yhdessä kuvassa Selma Blair Tessan tiukkisäitinä.

Jos elokuviin on kuitenkin päätetty lähteä, menkää katsomaan Tenet!

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic