Lounais-Häme Forssa

Tekijä tarjosi tuutin täydeltä tietoa – Tuoreelle jokioislaiselle löytyi monta potentiaalista työpaikkaa, mitä hakea

Neljättä kertaa Forssassa järjestetty opinto- ja rekrytointitapahtuma Tekijä on kasvanut joka vuosi.
Jokioisille viime kesänä muuttaneen Kirsi-Maarit Vesterisen motto on, että aina kannattaa yrittää. Vesterisellä on työnhaku käynnissä, mutta opintojakaan hän ei sulje pois. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jokioisille viime kesänä muuttaneen Kirsi-Maarit Vesterisen motto on, että aina kannattaa yrittää. Vesterisellä on työnhaku käynnissä, mutta opintojakaan hän ei sulje pois. Kuva: Lassi Puhtimäki

– Olen saanut valtavan paljon tietoa. Olen tuore jokioislainen, joten tämä tapahtuma tuli erittäin hyvään saumaan, Kirsi-Maarit Vesterinen kiittelee Forssan Prisma-keskuksen käytävällä.

Tekijä2020 -tapahtuman tavoitteena oli yhdistää työ- ja opiskelupaikat sekä tekijät. Tietoa erilaisista kouluttautumis- ja työllistymismahdollisuuksista oli kärrykaupalla. Vesterinen oli ehtinyt kierroksensa aikana poimia mukaansa useamman tahon esitteitä.

– Aion ilman muuta laittaa työhakemuksia tämän jälkeen eteenpäin. Suhtaudun työnhakuun hyvin avoimin mielin, sillä minulla on taustalla laaja ja pitkä työkokemus, lähinnä valtion palveluksesta. Tein viime kesänä elämänmuutoksen ja muutin pääkaupunkiseudulta Jokioisille. Syksyn kävin Hämeenlinnassa töissä.

Katso videolta vinkit videohakemuksen tekoon ja Tekijä-tapahtuman vilinää. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kynnys työnhakuun mahdollisimman matalalle

Yksi firma, johon Vesterinen aikoo hakemuksensa laittaa, on HKScan. HK:n pisteellä oli ajoittain tungosta, kun kesätöistä kiinnostuneet kävivät täyttämässä hakemuksia ja kysymässä lisätietoja.

– Tämä on ihana tilaisuus päästä kertomaan nuorille, millainen työpaikka HK on. Joillakin saattaa olla vääriä käsityksiä. Moni meille työllistynyt tykkää työstä niin, että he hakevat seuraavana vuonna uudestaan, Aija Mäkilä HKScanilta kertoo.

HKScan on yksi seudun suurimmista kesätyöllistäjistä, sillä kesäväkeä palkataan reilut sata ihmistä. Kynnys hakemiseen on haluttu pitää mahdollisimman matalana.

– Olemme kannustaneet nuoria hakemaan rohkeasti työpaikkaa. Joitakin saattaa iso tehdas jännittää. Olen sanonut, että jos työ on aivan kamalaa, niin eihän siellä kenenkään ole pakko olla, Mäkilä muistuttaa.

Opiskelijoilla oman alan kesätyöt toiveissa

Forssalainen Hemi Koskenoja ja jokioislainen Oskari Kärkkäinen kiertelivät Tekijässä mahdollisia kesätyöpaikkoja katsastamassa. Forssan ammatti-instituutissa metallialaa ensimmäistä vuotta opiskeleva kaksikko oli kiinnostunut nimenomaan oman alansa kesätöistä.

– Vielä ei ole tärpännyt, kaikki potentiaaliset paikat ovat olleet vähän liian kaukana, kun kulkeminen on hankalaa, Kärkkäinen harmitteli.

Molemmilla on kokemusta kesätöistä aiemmilta vuosilta, muun muassa hitsauksesta ja puutarhatöistä. Tammikuun loppu ei tunnu kummastakaan liian aikaiselta hetkeltä olla kesätöiden haussa.

– Ei sitä varmaan voi olla liian ajoissa.

Oskari Kärkkäinen (vas.) ja Hemi Koskenoja katsastivat Tekijässä kesätyömahdollisuuksia. Erityisesti metalliala kiinnostaa alan opiskelijoita. Kuva: Lassi Puhtimäki
Oskari Kärkkäinen (vas.) ja Hemi Koskenoja katsastivat Tekijässä kesätyömahdollisuuksia. Erityisesti metalliala kiinnostaa alan opiskelijoita. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ei yhtään liian ajoissa, todettiin Forssan kaupungin pisteellä. Kaupungin tarjoamien kesätöiden haku käynnistyy tulevana maanantaina. Kahden viikon takuupesti luvataan kaikille vuonna 2004 syntyneille. Vuosina 2000–2003 syntyneille töitä on tarjolla määrärahojen puitteissa.

– Kaupunki myös tukee yrittäjiä ja yhdistyksiä nuorten työllistämisessä. Tästä kannattaa käydä lukemassa kaupungin nettisivuilta maanantaista alkaen, toimistosihteeri Tuija Lahtinen vinkkaa. FL

 

Aiheesta aiemmin: Työt etsivät jälleen tekijöitänsä ja koulutukset opiskelijoitansa – Forssan Tekijä-tapahtuma tulee taas (FL 26.1.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic