Lounais-Häme Forssa

Tekijä2019-messut keräsivät ennätysmäärän näytteilleasettajia – "Näköalapaikka eri aloihin ja mahdollisuuksiin"

Kesätöitä näyttää riittävän runsaasti Forssan seudulla.
Viivi Kankare (vas) ja Kaisa Käkönen ovat tehneet kesät töitä 12–13-vuotiaasta lähtien. Molemmat ovat työskennelleet sukulaisten tai perheen yrityksissä. 16 vuoden iässä he haluavat löytää kesätyöpaikan avoimilta työmarkkinoilta, ja tulivat siksi Taitaja2019-messuille. Kuva: Tapio Tuomela

– Kaupanala kiinnostaa, samoin päiväkodissa työskentely, sanoi 16-vuotias lukiolainen Kaisa Käkönen.

Hän etsi keskiviikkona potentiaalisia kesätyöpaikkoja Tekijä2019-messuilta. Hänelle tärkeää kesätyöpaikanvalinnassa on se, että ala on jo ennestään jossain määrin tuttu. Käkönen oli yhdeksännellä luokalla tet-harjoittelussa päiväkodissa, ja ihastui työhön. Nyt hän haluaisi lisää työkokemusta lasten hoitamisesta.

– Toisaalta olisi kiinnostavaa tutustua erilaisiin aloihin mahdollisimman monipuolisesti, Käkönen tuumasi.

Tekijä2019-messut laittavat työnantajat ja -hakijat kohtaamaan toisiaan vuosittain.

Työnantajat kerääntyvät messuille rekrytoimaan, ja potentiaaliset työntekijät pääsevät kysymään hausta ja työtehtävistä suoraan työnantajilta. Tänä vuonna messuilla jopa 12 yritystä suoritti myös kesätyöhaastattelut messujen aikana.

Tapahtuman yksi tarkoitus on tarjota nuorille näköalapaikka erilaisiin aloihin ja mahdollisuuksiin, kuten kansainväliseen työnhakuun. Tavoitteena on myös murtaa myytti siitä, että Forssan seudulta ovat työt kaikonneet.

Tänä vuonna näyttääkin olevan erityisen runsaasti kesätyöpaikkoja tarjolla.

Tapahtumassa oli paikalla kaikkiaan 50 näytteilleasettajaa, mikä on suurin määrä koskaan.

Esimerkiksi viime vuonna näytteilleasettajia oli 30.

Kaikki näytteilleasettajat eivät kuitenkaan olleet rekrytointihommissa, vaan osa jakoi tietoa työnhausta tai kertoi toiminnastaan.

Näytteilleasettajien määrä kertoo osittain siitä, että messut ovat saaneet aseman perinteisenä tapahtumana Forssassa. Laaja verkosto eri toimijoita markkinoi messuja ainakin puoli vuotta ennen järjestämisajankohtaa.

Toinen syy näytteilleasettajien suureen määrään lienee tämän kesän runsas kesätyötarjonta.

– Osasimme odottaakin, että nyt yrityksissä menee hyvin, ja työvoimalle on tarvetta. Asetimme tavoitteeksi, että tapahtumaan saadaan 50 näytteilleasettajaa, ja tavoite toteutui, kertoo Satu Kaskinen Forssan kaupungin työllisyyspalveluista. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat