Lounais-Häme Humppila

Tekninen lautakunta syynää puistot ja pusikot Humppilassa

Kylänraitti on siistiytynyt takavuosista huomattavasti, sanoo Humppilan teknisen lautakunnan puheenjohtaja.
Humppilan yleisilme on viime vuosina kohentunut erityisesti kuntalaisten talkoohengen ansiosta.

Humppilan taajama-alueen, 2-tien varren ja muiden keskeisten paikkojen kuten lasitehtaan ympäristöä katsastetaan syyskuun aikana.

Teknisen lautakunnan syyskatselmuksessa valvotaan kunnan yleistä viihtyvyyttä sekä kuntakuvaa. Syyskatselmus painottuu asemakaava-alueelle.

– Katselmus tehdään pääosin ensi viikon loppupuolella neljän henkilön voimin. Olemme saaneet aika paljon vinkkejä, mitä paikkoja kannattaisi käydä katsomassa, kertoo teknisen lautakunnan puheenjohtaja Juha Laaksonen (kesk.).

Laaksosen mukaan katselmuksen tarkoitus ei ole varsinaisesti etsiä vaille hoitoa jääneitä paikkoja. Hän sanoo, että Humppilan yleisilme on viime vuosina ylipäätään kohentunut.

– Ei täällä missään varsinaisesti rehota, vaan teknisen puolen työntekijät ovat pitäneet yleiset alueet aika hyvin kunnossa. Kunnalla on ollut vakituisen henkilöstön lisäksi muutamia työllistettyjä ja liikennemerkkejä on uusittu ja muutenkin paikkoja on huollettu myös työpajatoimintana.

Humppilassa nousi talkoohenki kesällä 2015, kun Forssan Lehti julkaisi ison lehtijutun, jossa pohdiskeltiin Lounais-Hämeen kuntien sisääntuloväylien ja istutusten siisteyttä. Piikki osui Humppilaan, ja paikkoja pantiin kuntoon talkoilla.

Juha Laaksosen mukaan talkoohenkeä on riittänyt sen jälkeenkin.

– Viime vuosina on ollut selvä ryhtiliike, ja ihmiset pitävät aika hyvin huolta omista nurkistaan. Kuntalaisilta tulee myös aktiivisesti pyyntöjä hoitaa asia, jos jossain rehottaa.

Humppilan henkilöstöstä ei omasta takaa löydy vihersuunnittelun ammattilaista. Juha Laaksonen kertoo, että suunnitteilla on ollut ammattilaisen “lainaaminen” jostain lähikunnasta.

– On myös suunniteltu, että ruutukaava-alueelle saataisiin lisää roskiksia. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat