Lounais-Häme

Teknologia avitti Ranskalle avausvoiton - Australia kaatui 2-1

Helsinki
16.06.2018, 17:03

Urheilu-uutiset

Videotuomarointi otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön MM-historiassa, kun VAR eli Video Assistant Referee -systeemin myötä Ranska sai rangaistuspotkun Australiaa vastaan pelatussa C-alkulohkon ottelussa. Antoine Griezmann pamautti historiallisen maalin, ja lopulta Ranska pystyi 2-1-voittoon sinnikkäästi vastaan hangoitelleesta Australiasta.
Griezmann ja muut Ranskan hyökkäystähdet jäivät avausjaksolla hyvin puolustaneen Australian pihteihin. Käänne saatiin pelikellon lähestyessä tuntia, kun Griezmann kaatui rangaistusalueella australialaispakki Josh Risdonin kosketuksesta. Erotuomari Andres Cunha ei reagoinut rangaistuspotkutuomiolla, mutta käveli videon luo ja VAR tuomitsi pilkun. Griezmann pamautti sen vastustamattomasti maaliin ja Ranskan 1-0-johtoon.
– Hyvä, että video oli käytettävissä tässä tapauksessa. Se oli mielestäni rangaistuspotku, hän (Risdon) osui minua vasempaan jalkaan. Se sattui hieman, ei siinä ollut esittämistä, Griezmann kommentoi historiallista tapausta.
Draama jatkui pian. Ranskan puolustaja Samuel Umtiti hyppäsi maalille kiertyneeseen vapaapotkuun, mutta jostain syystä käsi ylhäällä. Pallo osui Umtitin käteen, ja Australia sai rangaistuspotkun. Kapteeni Mile Jedinak viimeisteli 1-1-tasoituksen.
Ranska sai kuitenkin odotetun voiton, kun Paul Pogban veto kimposi puolustajasta Australian maalin ylärimaan ja siitä niukasti maaliviivan oikealle puolelle, Ranskan kannalta.
Australian valmentaja Bert van Marwijk myönsi pettymyksensä siitä, että VAR toimi hänen ryhmäänsä vastaan.
– Toivoin, että ehkä kerrankin siellä olisi hyvin rehellinen erotuomari, ja sillä hetkellä hän ei menisi videoruudun luo, hollantilaisvalmentaja sanaili.
Van Marwijk kuitenkin ylisti joukkueensa yritystä suosikkia vastaan.
– Olen ylpeä ja pettynyt. Esitys oli erittäin hyvä, ei meiltä kukaan odottanut tällaista peliä Ranskaa vastaan.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic