Lounais-Häme

Tekonurmelle ei myönnetty lisätukea

Forssan kaupunki ei anna lisätukea Kuhalan tekonurmikentälle.

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta käsitteli Urheilukehitys ry:n ehdotusta tekonurmikentän hallinnan muutoksesta tai lisätuesta ja päätti hylätä sen tiistai-illan kokouksessaan.

-On hieno asia, että Forssaan on rakennettu tekonurmikenttä. Kaupungilla ei ole kuitenkaan varaa tukea kenttää nykyistä enempää, kertoo Forssan sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen.

 

Urheilukehitys rakennutti tekonurmen vuonna 2014. Kenttä maksoi noin 450 000 euroa, ja sen toteuttamiseen saatiin 110 000 euroa valtion tukea.

Kaupunki lähti sen verran kimppaan, että antoi kenttää varten tonttialueen vuokralle Kuhalan koulun vierestä ja päätti varata päivävuoroja lasten ja koululaisten käyttöön.

Kaupunki korvaa nyt yhdistykselle vuoroista 10 000 euroa vuodessa sekä maksaa kentän valaistuksesta aiheutuvat kulut.

 

Urheilukehitys ehdotti Forssan kaupungille kahta vaihtoehtoa. Ykkösvaihtoehdossa kaupunki olisi maksanut yhdistykselle 35 000 euroa neljän vuoden ajan alkaen ensi vuodesta.

Tämän ajan jälkeen kaupunki olisi saanut osto-option kenttään 70 000 eurolla, jolloin kenttä siirtyisi kaupungin omistukseen yhteensä 210 000 euron kokonaissummalla.

Toisessa Urheilukehityksen esittämässä vaihtoehdossa kaupunki olisi maksanut yhdistykselle 30 000 euroa vuodessa, ja Urheilukehitys jatkaisi alueen hoitoa ja hallinnointia kuten tähänkin asti. Summa kattaisi yhdessä kentästä saatavien käyttömaksujen kanssa suuren osan todellisista ylläpito- ja lainakuluista.

Lautakunta ei tarjouksiin tarttunut. Pynnönen muistuttaa, että Forssa tukee jo nyt liikuntaa reilusti enemmän kuin suomalaiset kaupungit keskimäärin. Kaupunki käytti vuonna 2015 liikuntaan keskimäärin 135 euroa asukasta kohti.

Forssassa on kokoisekseen kaupungiksi monipuolinen liikuntatarjonta, muun muassa kaksi jäähallia, viihdeuimala Vesihelmi, urheilutalo Feeniks, urheilukenttä, frisbeegolfkenttä ja kuusi lähiliikuntapaikkaa.

-Forssa on urheilu- ja liikuntakaupunki ja haluaa olla sitä jatkossakin. Juuri nyt vaan ei ole mahdollista tukea enempää tekonurmea, Pynnönen sanoo.

 

Tekonurmelle haettiin kaupungilta lisärahaa, koska Urheilukehityksen mukaan tuki voisi olla nykyistä isompi kun otetaan huomioon kentän suuri käyttö ja sen ylläpidosta koituvat kustannukset. Yhdistyksen mukaan lisätuetta jääminen ei vaikuta kentän toimintaan.

-Homma jatkuu entisellään. Yritämme sitten muita ratkaisuja, että saisimme hommaa kevennettyä, Urheilukehityksen hallituksen puheenjohtaja Ismo Suontausta toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic