Lounais-Häme Tammela

Telakalta kukkakaupan yrittäjäksi – Juri Orro pyörittää Kukkakulma Ormontia Tammelassa

Juri Orro on Tammelassa toimivan kukkakaupan uusi yrittäjä. Aiemmin hän on tehnyt sähkötöitä telakoilla.
Kukkakaupan yrittäjä on vaihtunut Tammelassa. Juri Orro on uusi yrittäjä. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelassa toimiva Kukkakauppa Kukkakulma on saanut uuden yrittäjän. Hän on Juri Orro, joka pyörittää kukkakauppaa Kukkakulma Ormontin nimellä. Edellinen yrittäjä Irma Larpi on toiminnassa yhä mukana tarvittaessa.

– Aloitin helmikuun alussa. Irma halusi myydä kukkakaupan ja tarjosi sitä minulle, ja päätin ottaa tarjouksen vastaan. Asun Tammelassa ja olen aiemmin tehnyt sähkötöitä Helsingin, Turun ja Rauman telakoilla, ja työmatkat ovat olleet pitkät, Orro kertoo.

Orron vaimo Tatjana ”Tanja” Montai pitää Ompelupalvelu Ormontia samassa rakennuksessa, jonka alakerrassa kukkakauppa on.

– Ormont-nimi tulee minun ja Tanjan sukunimistä. Olemme kotoisin Virosta, minä muutin Suomeen vuonna 2006 ja Tanja vuonna 2012, Orro kertoo.

Orron mukaan kukkakaupan palvelut ja aukioloajat säilyvät edelleen ennallaan. Työntekijänä jatkaa yhä Henna Aro.

– Uutta on, että aiomme perustaa kaupalle nettisivut. Facebook-sivut kaupalla jo onkin, Orro sanoo.

Kukkakaupasta saa edelleen entiseen tapaan kukkia, adresseja ja sidontatöitä.

– Asiakkaat ostavat tilanteen mukaan niin valmiita kimppuja, leikkokukkia kuin ruukkukukkiakin. Moni hankkii juhlia varten leikkokukkia, ja vierailulle mennessä viedään usein ruukkukukka. Ruusu on aina suosittu kukka, ja tulppaaneita ostetaan etenkin keväällä ja pääsiäisen aikaan. Omia suosikkikukkiani ovat ainakin krysanteemi ja gerbera, ja pidän kevään väreistä, kuten keltaisesta ja oranssista, Orro sanoo.

Alkukeväästä kukkia ostetaan Orron mukaan myös naistenpäiväksi 8.3. ja ripille pääseville.

Orro kertoo ryhtyneensä kukkakaupan yrittäjäksi hyvällä mielellä. Hän on jo tutustunut moniin Irma Larpin asiakkaisiin, ja esimerkiksi ystävänpäivänä kaupassa järjestetty kahvitus oli hyvin suosittu, sillä kävijöitä oli yli 80.

Kukkakaupan valttina Orro pitää palvelua ja sitä, että asiakkaat voivat valita itse kimppuun tulevat kukat ja kimppu valmistetaan heidän toiveidensa mukaan.

– Kukat ovat myös tuoreita, sillä kukkia tulee kauppaan niiden toimittajilta joka päivä.

Irma Larpi kertoo aikovansa jäädä kukkakauppiaan yrittäjän työstään eläkkeelle. Hän omisti miehensä kanssa kukkakaupan 30 vuotta, mitä ennen hän pyöritti kauppaa jo 16 vuoden ajan sen ollessa hänen vanhempiensa omistuksessa.

– Työvuosia kertyi yhteensä 46. On hienoa, että voin jäädä sivuun pehmeän laskun kautta, sillä tulen kauppaan auttamaan edelleen tarvittaessa, Larpi toteaa.

Larpin mukaan parasta työssä ovat olleet ihanat asiakkaat. Suurin muutos 46 vuoden aikana on ollut, että asiakkaat ovat tulleet vaativammiksi, mitä Larpi pitää pelkästään positiivisena asiana.

– Ennen asiakas saattoi ottaa aina vaikkapa kaksi neilikkaa ja kolme freesiaa, mutta nykyään asiakkaat kokeilevat rohkeasti erilaisia kukkia, Larpi sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic