Lounais-Häme

Telakonepäivät tuo jälleen tuhansia ihmisiä Humppilaan

Valtatie 2:n varrella Humppilassa on tavallaan aina Telakonepäivät käynnissä, näkyväthän suuret maansiirtokoneet kauas.

Suomen Telakone oy:llä on uusia ja vanhoja koneita pihallaan ja sisällä hallissa yli 200.

-Meillä lienee tällä hetkellä Suomen suurin konepiha, toimitusjohtaja Matti Rautionmaa arvioi.

-Maansiirtoalalla menee taas mukavasti. Nyt uskalletaan investoida, ja se näkyy meilläkin.

Kerran vuodessa koneita käy ihastelemassa tavallista lähempää normaalia suurempi määrä ihmisiä, kun yrityksen tontilla järjestetään kaksipäiväinen Telakonepäivät-tapahtuma, josta on vuosien varrella kasvanut varsinaiset messut.

 

Telakonepäivillä maansiirtoalan ammattilaiset ja opiskelijat sekä muuten vain kiinnostuneet kokoontuvat katselemaan koneita ja samalla tapaamaan tuttuja. Rautionmaan mukaan tapahtumaan saapuu kävijöitä ympäri maata Utsjokea myöten.

Pasi Hujo saapui Telakonepäiville Sastamalasta.

-Teen maanrakennusalan töitä kuljettajana. Olen täällä katselemassa ja tapaamassa tuttuja, ostosuunnitelmia ei ollut, Hujo naurahti.

Porista saapuneesta seurueesta taas Markku Ramstadiukselle ja Ossi Järvelle tapahtuma oli tuttu jo vuosien takaa, Jaakko Jaakkola taas oli tutustumassa Suomen Telakoneen tarjontaan ensimmäistä kertaa.

-Melkein joka vuosi olen käynyt katsomassa uusia kaivinkoneita täällä. Tapaahan täällä tuttujakin, Ramstadius sanoi.

-Kyllähän koneet aina kiinnostavat. Aika menee mukavasti koneita kierrellessä, maatalousalalla työskentelevä Jaakkola taas kertoi.

 

Vielä vajaa parikymmentä vuotta sitten Telakonepäivät oli lähinnä pieni esittelytilaisuus, mutta nyt 18. kertaa järjestettävässä tapahtumassa on jo yli 70 näytteilleasettajaa. Viime vuonna kävijöitä oli Rautionmaan arvion mukaan noin 3000.

-Mietin jossain vaiheessa, että järjestämmekö tapahtumaa tänä vuonna, mutta yhteistyökumppanit alkoivat jo soitella, että milloin tapahtuma järjestetään ja pääsevätkö he mukaan. Pitihän tämä järjestää yleisön pyynnöstä, Rautionmaa hymyilee.

Tämän vuoden Telakonepäivät alkoi perjantaina ja jatkuu vielä lauantaina kello 9-15. Heti perjantaiaamupäivästä konepihalla ja sisällä hallissa riitti kävijöitä, vaikka taivaalta tihkuikin vettä.

-Konemiehet ovat tottuneet liikkumaan kylmässä ja huonossa ilmassa, joten kelit ei meillä hirveästi vaikuta kävijämäärään, Rautionmaa naurahtaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti