Lounais-Häme

Televisiokanavat edelleen sekaisin kaapelitelevisiossa? Uudelleen tehty kanavahaku korjaa ongelman

Ohjelmistopäivityksessä ollut virhe aiheutti kanavapaikkojen sekoamisen.
Automaattisen kanavahaun saa kytkettyä pois päältä television asetuksista. Kuva: Esko Tuovinen

Lounea on saanut paikannettua syyn sille, miksi osalla seutukunnan tv-katsojista katosivat tv-kanavat tutuilta paikoiltaan viikonloppuna . Lounean johtaja Harri Suokko kertoi, että vian syyksi on paljastunut ohjelmistopäivityksessä ollut virhe, joka tyhjentää kanavapaikat televisiosta. Kanavapaikkojen tyhjenemisen jälkeen osa televisioista on hakenut kanavat automaattisesti, mutta ne ovat menneet väärille paikoille.

Ongelma on Suokon mukaan koskenut vain sellaisia katsojia, joilla on televisiossaan päällä automaattinen kanavahaku. Ongelma on nyt ratkaistu tilapäisellä korjauksella ja kanavaluettelo on päivitetty manuaalisesti, lopullisesti ongelma korjaantuu seuraavan ohjelmistopäivityksen yhteydessä.

Jos kanavat ovat edelleen väärillä paikoilla, saa ongelman ratkaistua tekemällä kanavahaun uudelleen. Tämän pitäisi palauttaa televisiokanavat oikeille paikoilleen.

– Olen itse todennut, että varmempi tapa on ottaa televisiosta automaattinen kanavien haku pois päältä ja tarvittaessa tehdä itse haku, jos kanavalistaan tulee päivityksiä, sanoo Suokko.

Uusimmat

Fingerpori

comic