Lounais-Häme

Televisiokanavat pimenevät

Digitan tekemien taajuusmuutostöiden vuoksi Tammelan päälähetinasemalta välitettävissä tv-lähetyksissä Forssan seudulla ja Somerolla on katkos 9.-11. helmikuuta klo 9–16 välillä. Tiistaina 9.2. ja keskiviikkona 10.2. lähetykset ovat huoltokatkojen välissä alennetulla teholla iltapäivästä klo 16.00 lähtien seuraavan päivän aamuun klo 8.00 saakka.

Muutostyöt koskevat antennitalouksia.

Tammelan lähetinasemalta välitettävät radiokanavat lähetetään alennetulla teholla 9.-11.2. Tämä voi aiheuttaa kuuluvuusongelmia peittoalueiden reunamilla.

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä. uudelleenvirityksiä ei siis saa lähteä tekemään nyt, vaan vasta sen jälkeen, kun asukas on saanut taloyhtiöltä tietoa asiasta. Vanhat kanavat näkyvät kuukauden ajan rinnakkain uusien kanavien kanssa.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita muutostöitä. Joissakin tapauksissa on kuitenkin mahdollista että antennijärjestelmään täytyy tehdä muutoksia.  Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää TV-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.

Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät www.taajuusmuutos.fi tai laitteen käyttöoppaasta.

Lisätietoja asiasta löytyy Digitan internet-sivuilta osoitteesta http://www.digita.fi/medialle/huolto-_ja_vikatiedotteet/huolto-_ja_hairiotiedotteet?release=r699. 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic