Lounais-Häme

Teneriffalla koronan vuoksi hotelliin eristetty hämeenlinnalainen: "Vielä ei tunnu vankilalta eikä pelota"

Hotelliasiakkaat saavat ruokansa taas buffetpöydistä. "Kaikilla pitää olla maski kasvoilla ja se riisutaan sisällä vain syödessä. Jotkut käyttävät myös hansikkaita ja hakevat ruoan huoneisiinsa.," eristyksessä oleva Pirjo Ervasti-Saksala kertoo.
Sadat oireettomat hotelliasiakkaat saavat liikkua vapaasti eristetyn hotellin alueella. Kuva: Pirjo Ervasti-Saksala
Sadat oireettomat hotelliasiakkaat saavat liikkua vapaasti eristetyn hotellin alueella. Kuva: Pirjo Ervasti-Saksala

Hämeenlinnalainen Pirjo Ervasti-Saksala on ollut keskiviikosta lähtien eristyksessä hotellissa, jossa on todettu koronavirus useammalla turistilla.

Näillä näkymin eristys ja pakkoloma jatkuu 10. maaliskuuta asti. Hotellissa on satoja asiakkaita useista maista, joukossa 20 suomalaista.

Forssan Lehden sunnuntaina tavoittama Ervasti-Saksala kertoi, että tunnelma ainakin hänen omassa perheestä koostuvassa matkaseurueessa on yhä rauhallinen.

– Ei pelota, eikä ainakaan toistaiseksi ole edes kyllästymisen oireita. Noudatamme annettuja ohjeita.

Ervasti-Saksala kertoo hotellin asiakkaiden olevan pääosin mediatietojen varassa koronaviruksen suhteen.

– Olen käsittänyt, että hotellissa on tehty viides diagnoosi, mutta kaikki sairastuneet ovat samasta italialaisesta seurueesta. Joitakin asiakkaita on ilmeisesti kotiutettu, jotka eivät ole mitenkään voineet olla kontaktissa alkuperäisen taudinkantajan kanssa.

 

Oireettomat asiakkaat saavat liikkua vapaasti hotellin alueella.

– Sisätiloissa pidämme kaikki hengityssuojia. Tässä ympärillä on paljon poliiseja, jotka vartioivat ettei kukaan kulje sisään tai ulos. Myös läheinen rantakatu on hotellin kohdalta suljettu.

Hotelliin on järjestetty hoitohenkilökunnan päivystys vuorokauden ympäri.

– Kasvosuojia, desinfiointiainetta ja hansikkaita saa kun pyytää. Hoitohenkilöstö järjestää myös säännöllisesti otettavia lääkkeitä tarvitseville.

Asiakkaat saivat eristyksen aluksi ruoan huoneisiinsa, mutta nyt se haetaan taas buffetlinjastolta. Ervasti-Saksala sanoo, ettei ole asiasta huolissaan.

– Kaikilla pitää olla maski kasvoilla linjastolla ja se riisutaan sisällä vain syödessä. Jotkut käyttävät myös hansikkaita ja hakevat ruoan huoneisiinsa.

 

Vakuutusyhtiö tyrmäsi Ervasti-Saksalan mukaan heti korvaukset pidentyvästä oleskelusta syntyvien kulujen vuoksi.

– Matkatoimistosta on tieto, että se huolehtii asumisen ja lennot Suomeen.

Ervasti-Saksala ei ole ainakaan huomannut, että satojen hotelliasukkaiden joukossa mieliala olisi jotenkin muuttunut eristyksen jatkuessa.

– Voin puhua vain omasta puolesta, mutta ei ole vielä edes kyllästymistä. Mielestäni meistä on pidetty hirveän hyvää huolta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic