Lounais-Häme

Tennistähti Serena Williams palasi menestyksekkäästi Yhdysvaltain avoimiin

New York
28.08.2018, 08:56

Urheilu-uutiset

Serena Williams palasi voitokkaasti Yhdysvaltain avoimeen tennismestaruusturnaukseen ja aloitti uransa 24. kaksinpelin grand slam -turnausvoiton metsästyksen 6-4, 6-0 -voitolla Puolan Magda Linettesta turnauksen ensimmäisellä kierroksella.
Williams on voittanut Yhdysvaltain avoimet kuusi kertaa. Jos hän voittaa New Yorkissa, hän nousee jakamaan Margaret Courtin ennätystä eniten grand slam -titteleitä kaksinpelissä voittaneena pelaajana.
– Oloni on aika hyvä. Grand slam -turnauksen ensimmäinen ottelua on aina vaikea, Williams sanoi.
Toisella kierroksella Williams kohtaa Saksan Carina Witthoeftin.
Williams saattaa kohdata kolmannella kierroksella isosiskonsa Venus Williamsin, joka nujersi venäläisen Svetlana Kuznetsovan 6-3, 5-7, 6-3.
– Helppoja otteluja ei ole. Mitä korkeammalle sinut on rankattu, sitä kovempaa vastustajat käyvät päälle. Se on heille tilaisuus takoa, seitsenkertainen grand slam -kaksinpelivoittaja sanoi.

”Olen onnekas mies”

Espanjan Rafael Nadal lähetti ystävänsä David Ferrerin eläkkeelle grand slam -turnauksista kukistamalla 36-vuotiaan maanmiehensä 6-3, 3-4. Ferrer joutui luovuttamaan loukattuaan vasemman jalkansa toisessa erässä.
Ferrer oli jo etukäteen kertonut, että Yhdysvaltain avoimet on hänen viimeinen arvoturnauksensa. Lopulliset jäähyväiset kilpatenniskentille Ferrer aikoo jättää ensi vuonna Madridissa.
– Oli erityistä päättää viimeinen grand slam -turnaukseni keskuskentällä Rafaelia, erittäin hyvää ystävää vastaan. Olen surullinen etten pystynyt pelaamaan ottelua loppuun asti. Mutta ei se haittaa. Olen onnekas mies, Ferrer sanoi.
Ferrer eteni urallaan yhden kerran grand slam -turnauksen loppuotteluun. Kesällä 2013 juuri Nadal kukisti hänet Ranskan avointen finaalissa.
– Monet uriemme tärkeistä hetkistä olivat yhteisiä. Hän on hyvä ystävä, hyvä ihminen. Kun hän sanoo hyvästi, kiertue kaipaa häntä. Kiertue rakastaa häntä, Nadal suitsutti.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti