Lounais-Häme

Teollisuusliitto jatkaa painostustoimia - "Hallituksen tiedonanto ei muuta mitään"

Helsinki
11.10.2018, 18:39

Kotimaa

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo, ettei hallituksen tiedonanto muuta mitään, ja liitto jatkaa edelleen hallituksen painostamista mielenilmauksilla.
Painostuksella Teollisuusliitto ja lukuisat muut ammattijärjestöt haluavat vaikuttaa irtisanomislain valmisteluun. Aalto sanoo, että liiton käsityksen mukaan työsuhdeturvaa heikentävä laki esitellään eduskunnalle alkuperäisen aikataulun mukaisesti marraskuussa.
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo, että hallituksen ilmoitus tiedonannosta ei toistaiseksi muuta mitään, koska hallituksen lakiesitystä ei vielä ole olemassa. Hänen mukaansa SAK:n liittojen vaikuttamistyö jatkuu näillä näkymin sen eteen, että irtisanomissuojaa heikentävä lainsäädäntö ei tulisi voimaan.
Elorannan mukaan asiassa on tapahtunut niin monta käännettä, ettei hänen kannata ennakoida mitä tapahtuman pitää. Tällä hetkellä liitoilla ei Elorannan mukaan kuitenkaan ole uusia päätöksiä, vaan mielenilmauksilla vaikuttaminen jatkuu kuten tähän asti.

”Tämä naamioidaan työllisyyskeskusteluksi”

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tulkitsee hallituksen sangen järeän toimen eli tiedonannon tarkoittavan sitä, että hallitus hakee riviensä suoristamista irtisanomissuojan heikennystä koskevassa kysymyksessä.
– Tämä naamioidaan työllisyyskeskusteluksi, vaikka tosiasiassa eduskunnassa äänestetään irtisanomissuojan heikentämisestä. Eduskunnassa on käytävillä paljon sellaisia hallituspuolueiden kansanedustajia jotka eivät näe mitään järkeä tässä kiistelyssä, eivätkä itse asiassa tämän lain sisällössäkään, Rinne vihjaisi toimittajille kyselytunnin jälkeen.
Rinne sanoo odottaneensa tiedonannon sijasta hallitukselta ennemminkin esityksiä ristiriidan ratkaisemiseksi.
– Tämä on vakava paikka, ja jollakin tavalla tämä täytyy ratkaista.

Ammattiliitot päättävät toimistaan

Rinne sanoo, että ammattiyhdistysliike on aina kunnioittanut eduskunnan käsittelyä, mutta nyt on kysymys hallituksen tiedonannosta eduskunnalle, ei varsinaisen lakiesityksen käsittelystä. Tämä tarkoittanee sitä, että Rinne ei usko työtaistelutoimien päättyvän vielä keskiviikon äänestykseen.
– Kun lakiesitys joskus ehkä tulee eduskuntaan, niin sitten sitä täällä käsitellään. SDP vastustaa irtisanomissuojan heikennystä, ja jos se jostakin syystä läpäisisi eduskunnan, niin SDP tulee mahdollisuuksien mukaan tulevaisuudessa muuttamaan sitä, Rinne sanoi.
Rinne kuitenkin huomautti, että ammattiliitot päättävät itse toimistaan.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic