Lounais-Häme

Terapiasoittoa ja SRV-vaikutteita

Bändi on perustettu vuonna 1992. Sitten parisen vuotta aktiivista musisointia harjoittelun merkeissä ja keikkarintamalla. Tämän jälkeen telakalle, kunnes koitti aika uudelle aktivoitumiselle vuonna 2015.

Alun perin Ray Pine´n´Blinders ja uuden tulemisensa myötä Jose Pineland´s Melancholy Monsters -nimen ottaneen yhtyeen kitaristi-laulaja Juha Mäntymaa kiittelee homman nivoutuneen vauhdilla tiukasti soivaksi ja sujuvaksi yhteistyöksi.

Triokokoonpanoon luottavan bändin muodostavat Mäntymaan lisäksi basisti-taustalaulaja Mika Lepistö sekä rumpali Petri Lepistö.

-Vuosien saatossa keräämämme kokemukset niin instrumenttiemme parissa kuin muustakin elämästä ovat tuoneet mukanaan soittamiseen uuden ja entistä jalostuneemman pohjan, Mäntymaa määrittelee.

Bändi oli kitaristi-laulajansa mukaan selkeästi Suomen ensimmäisiä SRV:n eli Stephen ”Stevie” Ray Vaughanin synnyttämiä opetuslapsia.

Mäntymaa muistaa uuden maailman avautuneen vuonna 1983 armeijan harmaissa.

-Paluuta entiseen ei ollut sen jälkeen, kun kuulin SRV:n Bride and Joy -kappaleen Parolannummen kasarmilla tupamme radiosta, Mäntymaa tarkentaa avainkokemustaan.

Jose Pineland´s Melancholy Monsters tähtää estradeille keikka–kaksi kuukaudessa sykkeellä.

-Musiikki elää ja jakaa voimansa ehdottomasti parhaiten yleisön ja bändin välisessä vuorovaikutuksessa, Mäntymaa huomauttaa.

Mäntymaa määrittelee keikkailun muodostavan osan tasapainoasetelmasta, jolla bändin jäsenet pyrkivät sopeuttamaan soittamisensa terapeuttisesti sopivaan asentoon muun elämänsä kanssa.

-Paikka siinä terapiassa kuuluu bänditreeneillekin. Myös niiden myötä kokee uudelleensyntymisen, vaikka treeneihin lähtiessä tuntisi itsensä kuinka väsyneeksi työpäivän jälkeen.

Keikkamarkkinoinnin tueksi Jose Pineland´s Melancholy Monstersilta ilmestyy näinä päivinä YouTubeen bändin ensimmäinen musiikkivideo. Tallenne sisältää yhtyeen omaa tuotantoa edustavan Scared and Wondering -kappaleen.

-Se on biisi, jonka tekstin sanomaa voi tulkita monesta kulmasta, ja joka on vahvasti kiinni muun muassa nykyhetken maailmanpoliittisessa tilanteessa.

Bändin seuraaviin suunnitelmiin kuuluu keväällä 2018 neljä kappaletta sisältävän EP-levyn äänitysten aloittaminen. Se tapahtuu paikallista erityisosaamista hyödyntäen Masan studiolla. Tuottajan rooliin yhtye on parhaillaan neuvottelemassa pitkän linjan osaajaa.

-Tuottajan on pystyttävä antamaan asiantuntevaa ohjausta biisien oleellisten yksityiskohtien korostamisessa ja toisaalta myös kokonaisuuksien muotoilussa.

Linjaukseen vaikuttaa bändin tavoite ohjelmiston kasvavasta omavaraisuudesta.

-Vaikka teemme paluuta musiikillisille juurillemme, coverbändiksi emme aio asettua. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö vaikutteet, joista ammennamme, olisi kuultavissa omissakin kappaleissamme.

Yhtye on herättänyt jo kiinnostusta Los Angelesissa toimivalla radioasemalla, joka omaa kontaktit 150 yhteistyöasemaan.

-Sieltä on otettu yhteyttä mahdollisten radiosoittojen merkeissä.

Jose Pineland´s Melancholy Monsters -nimen analysointi antaa heti alkusanallaan valaistusta bändin telakoitumiseen vuonna 1995. Juha Mäntymaa muutti siinä vaiheessa työn perässä Thaimaahan ja sitten Meksikoon.

Meksikossa hänen kutsumanimekseen vakiintui maassa tuiki tavallinen Jose, koska Juha osoittautui mahdottomaksi lausua. Pineland´s ei kaipaa sukunimen englanninkielisenä versiona sen enempää selittelyjä.

Melancholy tulee yhtyeen blueskivijalasta ja Monsters siitä, että bändi aikoo pysytellä uskollisena äänenvahvistinmerkille, jonka tuotekehitykseen, valmistukseen ja markkinointiin Mäntymaa on omistautunut sitten Thaimaan- ja Meksikon-aikojensa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti