Lounais-Häme

Terrorismikytkös järkyttää Forssan hätämajoitusyksikössä

Turvapaikanhakijat Forssassa ovat järkyttyneitä ja erittäin surullisia terrorismiepäilyjen kytkemisestä Forssan hätämajoitusyksikköön.
– Tämä oli shokki meille kaikille.Emme halua tänne ketään, joka tekee väkivaltaa., sanoo Irakin Bagdadista lähtenyt Mohammed Al Jumili. Hän osoittaa väsyneitä silmiään ja sanoo, ettei nukkunut lainkaan edellisyönä.
Al Jumili muistuttaa, että terrorismimurhista epäillyt veljekset ehtivät olla Forssassa vain joitakin päiviä ennen pidätystään. Hänen mielestään kyse oli eräänlaisesta ”rangaistussiirrosta”, koska nämä olivat tiettävästi aiheuttaneet muualla ongelmia.
– He eivät kuuluneet vanhojen asukkaiden ryhmään. Jos olisimme tienneet heidän tekemisistään, olisimme heti ilmoittaneet työntekijöille. He tulivat toisesta vastaanottokeskuksesta. Meitä harmittaa suunnattomasti, kun heidän sanotaan olleen Forssan vastaanottokeskuksesta. Syypäitä eivät olleet meidän asukkaat.

Al Jumili korostaa, että turvapaikanhakijat vastustavat terrorismia. Hän toteaa, että kaikki paikan asukkaat ovat itse terrorismin uhreja, jotka jättivät maansa juuri terrorismin vuoksi.

Forssan johtohahmoja ei Forssassa tehty kahden irakilaismiehet pidätys oikeastaan yllättänyt.
– Oliko pidätys odotettavissa? Oli riski, ettei siinä alkukaaoksessa, joka turvapaikanhakijoiden tullessa oli, saada selville keitä tulijat oikein ovat. Tällaiset henkilöt käyttävät tilannetta hyväkseen päästäkseen karkuun, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) sanoo.

Lue lisää lauantain Forssan Lehdestä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic