Lounais-Häme

Terroristisolu suunnitteli iskua Ruotsiin - USA:n johtama liittouma surmasi neljä siihen kuulunutta Isisin jäsentä

Tukholma
25.07.2018, 18:41

Ulkomaat

Äärijärjestö Isisin luoma uhka säilyy Ruotsissa pitkään, arvioi terrorismitutkija Magnus Ranstorp. Hän kommentoi asiaa sen jälkeen, kun julkisuuteen tuli tieto Yhdysvaltain liittouman Syyriassa tappamista Isisin jäsenistä, joista osan kerrottiin suunnitellen iskua Ruotsiin.
– Meistä on tullut vähitellen maalitaulu. Mehän olemme mukana Isisin vastaisessa liittoumassa. Samanaikaisesti meitä pidetään liittouman heikkona lenkkinä. He (Isisin jäsenet) ehkä uskovat, että hyökkäys Ruotsia vastaan voisi johtaa kärjistymiseen liittouman sisällä, hän sanoo.
Yhdysvaltain johtama liittouma sanoi surmanneensa Syyriassa kesäkuussa neljä äärijärjestö Isisin jäsentä, jotka suunnittelivat terrori-iskua Ruotsiin. Asiasta kerrotaan Yhdysvaltain asevoimien Lähi-idän toiminnoista vastaavan Central Commandin tiedotteessa.
Näiden neljän lisäksi liittouma surmasi kaksi muuta Isisin jäsentä – toisen huhtikuussa ja toisen kesäkuussa.
Kaikki kuusi tapettua olivat Isisin johtohahmoja tai Ruotsiin, Yhdysvaltoihin ja Saudi-Arabiaan aiottujen iskujen suunnittelijoita, tiedotteessa sanotaan.

”Nimet ovat peitenimiä”

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo sanoi tuntevansa Central Commandin tiedotteen, mutta ei uutistoimisto TT:n mukaan kommentoinut asian yksityiskohtia. Säpon edustaja Johanna Blomqvist ei myöskään ottanut kantaa tiedotteessa mainittuihin Isisin jäsenten nimiin.
– Siitä, mitä me tiedämme tai emme tiedä, on vaikea kertoa, koska silloin paljastaisimme työskentelytapamme. Se taas häiritsee operatiivista työtämme, hän sanoo.
Blomqvistin mukaan Ruotsissa uhka-arvio on ennallaan eli viisiportaisen asteikon tasolla 3.
Terrorismitutkija Ranstorpin mielestä on mielenkiintoista, että Central Commandin tiedotteessa kytkökset Ruotsiin ovat niin vahvat.
Hän sanoo, ettei suoralta kädeltä tiedä tiedotteessa nimeltä mainittuja terroristeja.
– Kaikki nimet ovat peitenimiä. Niiden takana olevat voivat edustaa eri kansallisuuksia, hän sanoi.

http://www.centcom.mil/MEDIA/NEWS-ARTICLES/News-Article-View/Article/1582488/coalition-strikes-kill-high-value-daesh-members/

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic