Lounais-Häme Somero

Tervaskannon myynnistä valitus – kaupunginhallitus pitää aiheettomana

Valittajan mukaan 
kustannuslaskelmissa on 700 000 euron 
suuruinen laskentavirhe.
Tervaskannon palvelutalon myynnistä päätettiin Somerolla kesäkuussa. Hallinto-oikeudelle tehdyn valituksen mukaan valtuutettujen saamissa laskelmissa oli satojen tuhansien eurojen virhe. KUVA: Lassi Puhtimäki

Someron kaupunginvaltuuston kesäkuussa tekemästä päätöksestä myydä Tervaskannon palvelutalo Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:lle on tehty kunnallisvalitus. Valtuutettu Riitta Lehtinen (sd.) vaatii Turun hallinto-oikeudelle jättämässään valituksessa, että valtuuston päätös on kumottava.

Lehtinen perustelee vaatimustaan sillä, että tehdyn myyntipäätöksen pohjana oli edullisuus. Valtuutetuille esitetyssä laskelmassa ei hänen mukaansa ollut kuitenkaan otettu huomioon ennen valtuuston kokousta kaupungin viranhaltijoiden tietoon tullutta laskentavirhettä. Laskentavirheen suuruus on Lehtisen mukaan 700 000 euroa.

Someron kaupunginhallituksen käsittelyssä asiasta äänestettiin. Lehtinen oli esteellisyyden vuoksi poissa asian käsittelystä ja hänen tilallaan oli varajäsen Minna Kotti (sd.). Kotti ehdotti pohjaesityksestä poiketen, että kunnallisvalitus hyväksytään ja asia myyntiä koskeva päätös lähetetään uudelleen valtuustokäsittelyyn.

Pykälästä jouduttiin äänestämään ja Kotin esitystä äänesti hänen lisäkseen Ismo Valve (sd.). Äänestys päättyi lukemin 7–2 enemmistön kannatettua kuitenkin pohjaesitystä, joka tuli kaupunginhallituksen päätöksesksi.

Äänestyksen jälkeen kaupunginhallitus antoi oman lausuntonsa valitukseen. Lausunnon mukaan valitus on aiheeton, pääasiassa siitä syystä, että virheen sisältänyt arvio koskee erilaista kokonaisuutta kuin Tervaskannon myynnin selvittämistä ja tehtyä myyntipäätöstä.

Laskentavirhe on kaupunginhallituksen mukaan Someron kaupungin omistaman Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy:n antamassa arviossa sen investointi- ja lainanhoitokyvystä tilanteessa, jossa hyvinvointikeskus korvaisi Tervaskannon ja ostaisi kaupungilta myös kaksi muuta hoivapalvelukiinteistöä.

Näin ollen arvion perusteena oleva kokonaisuus poikkeaa oleellisesti päätöksenteon kohteena olleesta asiasta, eli Tervaskannon myynnistä.

Kaupunginhallitus toteaa lausunnossaan, että Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy vahvisti valtuuston kokouspäivänä erään valtuutetun esittämän epäilyksen laskentavirheestä, mutta ei toimittanut sellaista korjausta arvioon, jota olisi voitu toimittaa valtuutetuille.

Kaupunginhallitus esittää lausunnossaan, että valitus on kaikilta osin aiheeton ja tulee hylätä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat