Lounais-Häme

Tervetuloa luistelemaan: Ankkalammi putsattiin luistelukuntoon talkoilla

Tammelalainen yrittäjä Mika Laine sai ravintola Vispilässä lauantai-iltaa viettäessään vaimonsa Leenan kanssa idean Ankkalammin jään putsaamisesta luistelukuntoon. Laine kysyi Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemeltä, onko heillä lupa mennä kunnostamaan jää talkoovoimin. Kun lupa heltisi, yrittäjä ei jäänyt pohtimaan, vaan asiat lähtivät rullaamaan nopeasti.

Laine laittoi Facebookiin Vorssalaiset yrittäjät -sivustolle kutsun tulla auraamaan lammin jää sunnuntaina klo 16. Paikalle saapuikin kymmenkunta yrittäjää, jotka kolasivat ja putsasivat jään kaikkien luisteltavaksi.

-Ihastelimme Ankkalammin ympäristön talvista kauneutta, mutta samalla harmitti, että kaupunki on niin hiljainen iltaisin. Tavoitteena on elävöittää keskustaa ja saada väki lähtemään Ankkalammin jäälle luistelemaan tai vaikka pelaamaan curlingia. Katsotaan, lähteekö väki liikkeelle, Laine toteaa.

 

Ainakin muutama lähipäivä mennään tiukassa pakkassäässä. Sen jälkeen on luvattu plussan puolelle kääntyvää keliä, mikä saattaa aiheuttaa omat ongelmansa jään kunnon suhteen. Laine ei tästä murhetta kanna, mutta toivoo toki, että jää pysyy luisteltavassa kunnossa.

-Nyt se on luonnonjääksi oikein hyvässä kunnossa. Tätähän voi kuka tahansa käydä kunnostamassa. Hienoa olisi, jos kaupunki kävisi vaikka vesiautolla jäätä kunnostamassa, Laine haastaa.

 

Vispilän yrittäjä Krista Mänttäri lupaa järjestää Ankkalammin ympärille ohjelmaa kuluvan talven aikana, mikäli jää pysyy luisteltavassa kunnossa.

-Ystävänpäivänä ja laskiaisena ainakin on ajatus järjestää jotain koko perheelle sopivaa ohjelmaa. Varmaan myös Scandic lähtee ideaan mukaan, Mänttäri sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic