Lounais-Häme

Terveydenhoitajaliitto: "Yksilöperusteista irtisanomissuojaa ei saa heikentää"

Liiton mielestä irtisanomissuojan heikentäminen ei sovi ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon.
Terveydenhoitajat eivät ilahtuneet hallituksen aikeista heikentää irtisanomissuojaa. Kuvituskuva, kuvan ihmiset eivät liity juttuun.

Suomen Terveydenhoitajaliitto vastustaa maan hallituksen suunnitelmia helpottaa työntekijöiden yksilöperusteista irtisanomista alle 20 hengen yrityksissä.

Terveydenhoitajaliiton hallitus päätti 15.9.2018 antaa valtuudet puheenjohtajalleen valmistella mahdollisia järjestöllisiä toimia. Järjestöllisten toimien yksityiskohdat ja alkamisajankohdat kerrotaan myöhemmin.

– Terveydenhoitajaliiton jäseniä työskentelee myös pienissä terveysalan ja sosiaalialan yrityksissä eikä tällaista eriarvoisuutta ja epävarmuutta lisäävää lakiesitystä pidä viedä eteenpäin, toteaa Terveydenhoitajaliiton puheenjohtaja Tiina Mäenpää.

Suomen hallitus on perustellut irtisanomissuojan heikentämistä mm. tuottavuuden ja tuloksellisuuden parantamisella. Terveydenhoitajaliitos mukaan lyhyen aikavälin tuottavuuden ja tuloksellisuuden markkinanäkökulma ei sovi ollenkaan ennaltaehkäisevän terveydenhuollon tarkasteluun.

– Ennaltaehkäisevä työ vaatii pitkäjänteisyyttä. koska työn tavoitteet ulottuvat koko elämän mittaiseen elintapojen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen ”vauvasta vaariin”.

Liiton mielestä mahdollinen maakunta- ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus pirstaloi palvelujen tuottamista, ja tulevaisuudessa terveydenhoitajia voi toimia entistä enemmän juuri pienissä yrityksissä sekä terveys- että sosiaalipalveluissa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti