Lounais-Häme

Terveysaseman remontti jatkuu syksyyn saakka

 

Korkeavahan terveysasemalla on kuukausi sitten käynnistetty peruskunnostuksen kakkosvaihe. Projektin ykkös- ja kakkosvaiheiden kokonaishinta on 4,7 miljoonaa euroa, joka sisältää myös rakennuttajan omat hankinnat. Työt kestävät aina ensi lokakuun loppuun.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän tekninen päällikkö Risto Leinonen kertoo meneillään olevan kakkosvaiheen koskevan pääosin fysioterapian tilojen kunnostamista. Lisäksi kesällä tullaan tekemään urakan edelliseen vaiheeseen liittyviä pihatöitä.

Rakennusurakasta huolehtivan Rakennus Timo Pekan toimitusjohtaja Timo Pekka sanoo terveysaseman urakan olevan yritykselle tärkeä, koska muut käynnissä olevat urakat ovat muualla. Rakennusliike urakoi Karkkilassa terveysaseman peruskunnostusta ja Hämeenlinnassa 46 asunnon hanketta aivan Hämeenlinnan keskustassa Rauhankadun ja Raatihuoneenkadun varrella. Urakat työllistävät yrityksen aina loppuvuoteen saakka.

Pekka on huolissaan julkisen rakentamisen vähäisyydestä seutukunnalla. Töitä etsitään alle sadan kilometrin säteellä Forssasta, ettei rakennusmiesten aika kuluisi autossa istuen vaan töitä tehden. Yritys työllistää tällä hetkellä 40 henkilöä ja reilut 30 vuokramiestä.

Käynnissä olevassa terveysaseman peruskunnostuksessa rakennusliike vastaa rakennusurakasta ja lvisa-urakoista vastaavat omat tekijät. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Minkkinen ja pääarkkitehtina toimii arkkitehti Kati Rusanen.

Työmaan vastaava mestari Esko Skants sanoo töiden käynnissä pitämisessä olevan omat haasteensa, koska osa rakennusta on jo kunnostettu ja toiminta on käynnissä. Lisäksi remontoitaville tiloille on kaivattu väistötiloja.

Edellisessä rakennusvaiheessa jouduttiin käyttämään tärinämittareita sairaalan puolella, joilla tarkkailtiin mm. louhintatöiden aiheuttamien värähtelyjen kulkeutumista ja pysymistä riittävän alhaisella herkkien sairaalainstrumenttien vuoksi. Skants ja Leinonen käyvät säännöllisesti neuvonpitoa töiden etenemisestä ja niiden aiheuttamista rajoituksista. Edellisessä urakkavaiheessa louhintaa jouduttiin toteuttamaan virka-ajan ulkopuolella.

Skants sanoo nyt käynnissä olevassa urakassa tehdyn purkutöitä ja aloitettu uusien väliseinien muuraukset. Remontoitavan kerroksen yläpuolella olevan psykiatrian poliklinikan tilat on saneerattu jo aikaisemmin. Suurena kokonaisuutena kunnostetaan terapia-altaan ympäristöä, jonne rakennetaan lasisia väliseiniä ja lasketaan kattoa. Myös terapia-altaan pinnoite eheytetään. Pekka sanoo, että urakan aikana ei ole tullut mitään rakennusteknisiä yllätyksiä vastaan. Edellisessä vaiheessa lisärakentamista haittasi peruskallion läheisyys, jonka johti louhintatöihin terveysaseman toisessa päässä.

FSTKY on pitänyt hyvää huolta rakennuksistaan. Nyt käynnissä olevan urakan jälkeen kuntayhtymässä joudutaan katsomaan kiinteistömassan kunnostusta toiminnallisuuden näkökulmasta. Avoimia kysymyksiä aiheuttaa se, missä mitassa sote-uudistuksen myötä tiloja tullaan jatkossa käyttämään. Seuraavaksi kunnostustarpeessa olisivat sairaalan vuodeosastojen tilat. Mutta ensin täytyisi tietää, mihin tarkoitukseen tiloja käytetään. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic