Lounais-Häme

Tesla pysynee pörssiyhtiönä - vetäytymistä väläyttänyt Musk muutti mielensä keskusteltuaan sidosryhmien kanssa

New York
25.08.2018, 08:42

Talous

Teslanjohtaja Elon Musk kirjoittaa yhtiön blogissa, että Tesla säilynee julkisena osakeyhtiönä. Hän sanoo kertoneensa yhtiön hallitukselle torstaina, että hänen mielestään parempi tie Teslalle olisi pysyä julkisena. Hänen mukaansa hallitus ilmaisi olevansa samaa mieltä.
Musk kirjoittaa yhtiön verkkosivuilla, että yhtiön sijoittajat ovat hänelle äärimmäisen tärkeitä. Hän kertoo kuunnelleensa yhtiön sidosryhmiä ymmärtääkseen, mikä heidän mielestään on parasta Teslalle pitkällä aikavälillä.
– Saamastani palautteesta päätellen on selvää, että suurin osa Teslan sidosryhmistä uskoo, että parasta on pysyä julkisena yhtiönä, hän kirjoittaa.
Musk kertoo tienneensä, että pörssistä vetäytyminen olisi ollut haastavaa.
– Mutta on selvää, että se olisi vienyt vielä enemmän aikaa ja se olisi ollut vielä haitallisempaa kuin alunperin arveltiin.
Muskin mukaan yhtiö keskittyy nyt kehittämään tuotteita, joita ”ihmiset rakastavat ja jotka muuttavat jaetun maapallomme tulevaisuutta”.
Erillisessä tiedotteessa Teslan hallituksen jäsenet vahvistavat olevansa samoilla linjoilla Muskin kanssa. He lisäksi kertovat luottavansa johtaja Muskiin edelleen.
– Hallitus ja koko yhtiö keskittyy nyt Teslan operationaalisen menestyksen turvaamiseen, tiedotteessa sanotaan.

Muskin suhde pörssimaailmaan on ristiriitainen

Koko soppa sai alkunsa muutama viikko sitten, kun Musk vihjasi Twitterissä, että Tesla saattaa vetäytyä pörssistä. Tviitti nostatti osakkeen arvoa yli kymmenen prosenttia lähelle 380 dollaria ennen pörssin sulkeutumista. Kaupankäynti Teslan osakkeilla myös keskeytettiin noin puoleksitoista tunniksi.
Musk kertoi tuolloin suunnittelevansa Teslan ostamista pois pörssistä 420 dollarin osakehinnalla. Tämä olisi tarkoittanut, että Teslan vetäminen pörssistä olisi maksanut 71 miljardia dollaria eli noin 61 miljardia euroa. Se olisi ollut historian suurin pörssistä poistuminen. Musk perusteli mahdollista pörssistä poistumista sillä, että yhtiö pääsisi irti pörssimaailman lyhytnäköisestä ajattelusta.
– Pörssiyhtiönä olemme neljännesvuosittaisten tuloskatsausten kohteena. Se lisää Teslalle painetta tehdä päätöksiä, jotka ovat hyviä kyseisellä vuosineljänneksellä, mutta eivät välttämättä pidemmällä aikavälillä, Musk kirjoitti tuolloin.
Muskin suhde pörssimaailmaan on tunnetusti ristiriitainen. Elokuun tuloskatsauksessa Musk esiintyi anteeksipyytelevästi, sillä hän oli toukokuun tulosjulkistuksessa sivuuttanut talousanalyytikkojen kysymyksiä.
Musk on myös kritisoinut Teslan osakkeiden lyhyeksi myyjiä eli ihmisiä, jotka käyvät osakekauppaa olettamalla, että Teslan osakkeen arvo laskee.

https://www.tesla.com/blog/staying-public

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic