Lounais-Häme

Testamenttilahjoitus Forssan seurakunnalle

Forssan ev. lut. seurakunnan kirkkoneuvosto otti vastaan merkittävän testamenttilahjoituksen, jonka arvo kohoaa yli 200000 euron. Testamentti sisältää säästöjä, yhden asunto-osakkeen ja puhelinosakkeen. Testamenttiin ei ole määritelty mitään tiettyä käyttötarkoitusta.

Asunnon arvoksi on perunkirjassa arvioitu 76000 euroa. Määräaikaistilin ja Lounaismaan osuuspankin tuotto-osuuksien arvo on noin 125000 euroa. Lisäksi rahaa on käyttötileillä.

-Testamentti on avoin muilta osin kuin mitä liittyy hautauskuluihin ja seurakunnan haudanhoitoon 25 vuodeksi, toteaa talouspäällikkö Raila Joki.

-Seurakunta voi kirkkoneuvoston päätöksellä käyttää vähitellen varoja parhaaksi katsomallaan tavalla seurakunnalliseen toimintaan. Meillähän on esimerkiksi ollut Ystävänkammarin kanssa yhteistyösopimus, johon on käytetty erään toisen testamentin varoja ja se on ensi vuoden aikana loppumassa… Vielä ei asiasta ole mitään päätöksiä.

Testamenttilahjoitus on Joen 16 talouspäällikkövuoden aikana kolmas Forssan seurakunnassa.

Viime vuoden tilintarkastuskertomus ei tuottanut huomautettavaa. Ensi kertaa Kirkon palvelukeskuksen kanssa tehty tilinpäätös sujui hyvin.

Forssan seurakunnan viime vuoden tilinpäätös osoittaa 89600 euroa ylijäämää. Myös hautainhoitorahaston tilinpäätös oli ylijäämäinen.

Kirkkoneuvosto hahmotteli kokouksessaan myös raamibudjettia ja seurakuntatyön painopisteitä ensi vuodelle. Verotulot eivät ole kasvussa, koska jäsenmääräkehitys näyttää laskusuuntaa. Veroprosentin nosto ei ole ensi vuodelle suunnitelmissa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic